Aστρολογία και Ελληνοτουρκικές σχέσεις με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης(1923)
Aστρολογία και Ελληνοτουρκικές σχέσεις με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης(1923)
Πάμε σήμερα να δούμε ένα θέμα ιστορικό, το οποίο έχει ανακάμψει πρόσφατα ξανά στην επικαιρότητα εξαιτίας της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γέννησή του. Πρόκειται για τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923. Οπότε θα μου πείτε πάμε για τα 101 χρόνια, πέρασε η επέτειος. Όχι ακριβώς, γιατί η Συνθήκη της Λωζάννης υπεγράφει το 1923 αλλά τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου 1924. Οπότε βρισκόμαστε εν τω μέσω επετειακού διαστήματος.
Η Συνθήκη έγινε επίκαιρη πρόσφατα λόγω κάποιων δηλώσεων κυβερνητικού στελέχους και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου.
Στις 2 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους(2024), ο κύριος Συρίγος είπε πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι “παρωχημένη”, αλλά συμπλήρωσε αργότερα πως δε μίλησε για αναθεώρηση. Παράδειγμα διπλής γλώσσας; Ίσως. Γιατί να γίνεται τέτοια αναφορά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης όταν η Τουρκία τα τελευταία χρόνια δείχνει επιθετικές διαθέσεις; Και μάλιστα μαζί με την έναρξη του νέου έτους; Εύχομαι να είναι τυχαίες συγκυρίες…
Από τον Stavro Christo
facebook: stavrochristo
e-mail: christaves31@gmail.com
Τι είναι η Συνθήκη της Λωζάνης;
Θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση πριν προχωρήσουμε στην αστρολογική προσέγγισή της.
Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη “ειρήνης”, που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και επίσης συμμετείχαν στη Συνθήκη των Σεβρών, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη.
Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι συνθήκη διαχείρισης της ήττας για την Ελλάδα αφού έρχεται μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή.
• καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (στο μέσο της κοίτης του ποταμού Έβρου)
• Κατήργησε τη Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε γίνει αποδεκτή από τη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας η οποία διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό συνέβη γιατί από το 1920 που υπεγράφη η Συνθήκη των Σεβρών ως το 1923 που υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε διαμελιστεί και μεταβεί σε “Δημοκρατία” της Τουρκίας.
(Η Συνθήκη των Σεβρών είναι μια εκ των 5 Συνθηκών που διευθέτησαν τα σύνορα μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι εκείνη η Συνθήκη όπου βλέπουμε σε παλιούς χάρτες να ανήκει η Ανατολική Θράκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα. Μετά η Ελλάδα έκανε κάτι τραγικούς χειρισμούς, «βοήθησαν» και οι δυτικοί σύμμαχοι -άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό- και κατέληξε στην Μικρασιατική καταστροφή και την επακόλουθη Συνθήκη της Λωζάνης)
- επίσης, υπαγόρευε τους όρους για ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλήνων και Τούρκων εκατέρωθεν, πήρε η Τουρκία την Ανατολική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου Ίμβρο και Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών (αυτό το τελευταίο άλλαξε με τη Συνθήκη του Μοντρέ, 1936)
- αποφασίστηκε η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου (επίσης αυτό άλλαξε με τη Συνθήκη του Μοντρέ αλλά και μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο)
- η Τουρκία απεμπόλησε πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Κύπρου.
- παραχωρήθηκαν όλοι οι τουρκικοί τίτλοι και δικαιώματα της Δωδεκανήσου στην Ιταλία.
Φωτογραφικό υλικό από τον ιστότοπο: https://www.zarpanews.gr/oi-prokliseis-tis-toyrkias-kai-i-synthiki-tis-lozanis-ti-einai-diko-mas-kai-ti-diko-toys/
Με βάση τα παραπάνω, είναι σήμερα “παρωχημένη” η Συνθήκη της Λωζάνης; Σε κάποια σημεία έχει “ξεπεραστεί”, αλλά αυτό έχει γίνει λόγω των πράξεων της Τουρκίας. Σε κάποια σημεία η Συνθήκη έχει παραβιαστεί, όπως έγινε με την Κύπρο, ο όρος περί αποστρατικοποίησης των νησιών έχει μεταβληθεί – λόγω της εισβολής στην Κύπρο το 1974, σε κάποια σημεία αναθεωρήθηκε μέσω νέων Συνθηκών (το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου – Συνθήκη του Μοντρέ).
Επίσης οι διωγμοί και οι σφαγές χιλιάδων Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1955 συνιστά άλλη μια βίαιη παραβίαση. Ενώ εδώ η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης μια χαρά αυξάνεται, αφού το ελληνικό κράτος επιτρέπει την παρουσία μουσουλμανικού κόμματος που έπιασε μάλιστα το 1% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές…
Στα βασικά της μέρη πάντως η Συνθήκη ισχύει. Και αυτά είναι που αφορούν τα ρητά σύνορα με την Τουρκία, θαλάσσια και στεριάς.
Αστρολογικό μέρος
Ανάλυση χάρτη Συνθήκης Λωζάνης
Έχουμε λοιπόν το χάρτη της Συνθήκης της Λωζάνης και σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, έχουμε και ώρα. Έλα που όμως ακόμα και εκεί αυτή η χώρα – η Ελλάδα – δεν μπόρεσε να έχει μια κοινή αντίληψη! Η εφημερίδες της εποχής, Ελεύθερον Βήμα και Καθημερινή αναφέρουν τις 3:30μμ ως ώρα υπογραφής, η εφημερίδα Εμπρός αναφέρει τις 7μμ.
Φωτογραφικό υλικό από τον ιστότοπο: https://www.in.gr/2022/07/24/istoriko-arxeio/venizelos-gia-synthiki-lozannis-ypegrapsa-tin-synaisthisin-oti-prosfero-ypiresian-eis-tin-xoran/
Στον χάρτη με ώρα 7μμ έχουμε μια εξαιρετική πολυαστρία στον 7ο Οίκο που στην πολιτική αστρολογία αφορά διεθνείς σχέσεις, σχέσεις με άλλα κράτη και διεθνείς Συνθήκες. Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Κρόνος (ο Ωροσκόπος του χάρτη στον Αιγόκερω) που βρίσκεται στον Ζυγό και “συμφωνεί” με το θέμα του χάρτη που είναι μια διεθνής συμφωνία. Κάνει μάλιστα και ταυ τετράγωνο με τον άξονα Ωροσκόπου/Κατερχόμενου. Πάνω στο Μεσουράνημα βρίσκεται ο Δίας, πολύ ταιριαστός εκεί αφού πρόκειται για διεθνή νομική συμφωνία.
Ο Ήλιος στην 29°50” αναιρετική του Καρκίνου δείχνει πως μια κατάσταση έχει φτάσει στο τέλος της, προφανώς τα πολύ ταραγμένα χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο και την Μικρασιατική καταστροφή.
Ο Ήλιος είναι κοινός και στον χάρτη των 3:30μμ.
Όμως αλλάζει η οικοθεσία, με την πολυαστρία να έχει περάσει στον 8ο οίκο που στην πολιτική αστρολογία δείχνει πιο ζοφερές καταστάσεις. Σχετίζεται με θνησιμότητα, μεγάλες καταστροφές, οφειλές σε ξένες χώρες, παράδοση ή απώλεια εδάφους σε άλλη χώρα, δημόσια δάνεια, χρέη και τα επιτόκια. Αν δούμε τη Συνθήκη ως προς τα γεγονότα που ήρθε να εξυπηρετήσει, ο 8ος Οίκος έχει περισσότερο νόημα.
Σε αυτόν τον χάρτη ο Άρης και ο Ερμής περνούν στον 9ο Οίκο που σχετίζεται μεταξύ άλλων με νομικές διευθετήσεις και μετανάστευση (ένας από τους όρους της Συνθήκης ήταν η ανταλλαγή πληθυσμών). Ο Βόρειος Δεσμός δεσπόζει στο Μεσουράνημα, δείχνοντας πιο πολύ πως η συνθήκη αντικατοπτρίζει το ιστορικό πλήρωμα του χρόνου για την διευθέτηση ορίων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Αντίστοιχα ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται επάνω στο Ναδίρ του χάρτη και δείχνει τις πολύ βαθιές ρίζες του ζητήματος. Η (ευτυχώς ανοιχτή) σύνοδος με τον Ουρανό δηλώνει πως θα υπάρχουν τάσεις διάσπασης και παραβίασης των όρων της Συνθήκης, όπως θα δούμε και παρακάτω. Σε αυτό συνηγορεί και ο “κρυμμένος” στον 12ο οίκο Δίας.
Ο Ωροσκόπος αυτού του χάρτη είναι στον Σκορπιό και θεωρώ πως ανταποκρίνεται πιο πολύ στην ουσία της Συνθήκης και σε σχέση με τα γεγονότα που ακολούθησαν τα επόμενα 100 χρόνια, με έντονα στοιχεία χειραγώγησης. Εξάλλου οι Έλληνες κάπως έτσι αντιλαμβάνονται την Τουρκική πολιτική, ως μια διαρκή προσπάθεια υποσκελισμού των δικαιωμάτων που η Συνθήκη αυτή έχει παγιώσει στο διεθνές διπλωματικό στερέωμα. Και βεβαίως με την τούρκική λογική του “εμείς δεν κάναμε τίποτα, ήταν δικαίωμά μας πχ. να κάνουμε έρευνες για γεωτρήσεις στο Αιγαίο”.
Μετά από την παραπάνω σύγκριση των χαρτών, καθώς και με γεγονότα που συνέβησαν από το 1923 και έπειτα (όπως η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο) κατέληξα στην χρήση ώρας του Βήματος, δηλαδή 3:30μμ.
(Αυτό που με γοητεύει πάντως στον χάρτη της 7μμ. είναι πως με τη συμμετοχή και του σημείου της Λίλιθ έχουμε το σχηματισμό του άστρου του Δαυίδ, ή όπως άλλοι λένε της σφραγίδας του Σολωμόντος ή του άστρου του Μολώχ κατά άλλους. Όμως δε θα το δούμε αυτό περαιτέρω εδώ)
Πίσω στον χάρτη της Συνθήκης της Λωζάνης με ώρα 3.30μμ, για να δούμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
- Η πολυαστρία στον Καρκίνο κυβερνάται από τη Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη η οποία βρίσκεται σε αύξον τρίγωνο με Ήλιο, Ερμή και Άρη δείχνοντας πως οι λαοί δέχθηκαν τη Συνθήκη με αισιοδοξία – λογικό μάλλον μετά από 15 χρόνια πολέμων.
- Ο Δίας βρίσκεται σε ένα Μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο του Νερού, με τον Πλούτωνα και τον Νότιο Δεσμό/Ναδίρ, που επιβεβαιώνει πως μέσω της Συνθήκης θα διαιωνιστεί η ψυχική και συγκινησιακή ρίζα που ενώνει και χωρίζει τους δύο λαούς μέσω νομικής και πολιτικής χειραγώγησης.
- Η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα ακριβές σε μοίρες Τρίγωνο Εντάσεως με τους Ποσειδώνα και Ουρανό. Καθώς η Αφροδίτη κυβερνά τον 7ο Οίκο που σχετίζεται με Συνθήκες, είναι μια καλή ένδειξη για το πώς θα κρατιέται η Συνθήκη εν ζωή: μέσα από διαρκείς εντάσεις τις οποίες προξενούν ενέργειες Ουράνιες (δηλαδή διασπαστικές) και Ποσειδώνιες (δηλαδή του τύπου “Έλληνες και Τούρκοι είμαστε αδέρφια…”). Γενικά μια κατάσταση μη επικοινωνίας μεταξύ της αντίληψης και της ψυχικής προδιάθεσης μεταξύ των δύο λαών.
- Αναφέρω και τον σχηματισμό Yod μεταξύ Κρόνου – Ποσειδώνα με τον Ουρανό στην κορυφή, που επίσης δηλώνει το αδιέξοδο μεταξύ μιας επιθυμίας για ένωση (το εξάγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα της βάσης του Yod το οποίο είναι πολύ θετικό για τη σύναψη της Συνθήκης) και του ανέφικτου αυτής λόγω διαφορετικών δομών(τα δυο χιαστί με Ουρανό). Γιατί αυτό; Ο Νότιος Δεσμός είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό. Είναι πολύ παλιές οι ρίζες των διαφορών.
- Στον χάρτη υπάρχει και το αύξον τετράγωνο του κύκλου Κρόνου – Πλούτωνα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να πούμε πως ο κύκλος Κρόνου – Πλούτωνα είχε αρχίσει με τις συνόδους των δύο πλανητών μεταξύ Οκτωβρίου 1914 και Ιουνίου 1915, δηλαδή ο κύκλος εκείνος ήταν “ραμμένος” επάνω στην αρχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σίγουρα μια συνθήκη διευθέτησης των ζητημάτων που δημιούργησε ο πόλεμος εκείνος ακούγεται συμβατό να υπογράφεται κατά το ανοδικό τετράγωνο του κύκλου αυτού. Σημειώνω πως οι συνομιλίες στη Λωζάνη άρχισαν στις 20 Οκτωβρίου του 1922. Το τετράγωνο της όψης Κρόνου – Πλούτωνα έγινε ακριβές στις 9 Οκτωβρίου.
Δωδεκατημοριακός χάρτης
(σημείωση: αν δούμε τον 12μοριακό χάρτη της Συνθήκης, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Το Ταυ τετράγωνο μεταξύ πλανητών που συμβολίζουν έκρηξη και κανόνες, δηλαδή των Ουρανού – Άρη και Κρόνου, μαζί με τον Ήλιο – πυρήνα του χάρτη, να βρίσκονται πάνω στους άξονες, δείχνει μια Συνθήκη που δε θα καταφέρει καθόλου να διατηρήσει ήρεμες τις σχέσεις μεταξύ των συμβαλλόμενων κρατών.)
ΜΕΡΟΣ Β
Σύγκριση του χάρτη της Συνθήκης της Λωζάνης με κάποιους χάρτες ώστε να δούμε τη δική του λειτουργικότητα καθώς και την ποιότητα κάποιων κομβικών γεγονότων που την επαληθεύουν.
Σύγκριση χάρτη Συνθήκης Λωζάννης με τον αστρολογικό χάρτη του 1830 της Ελλάδας
Εδώ κοιτάμε πώς η Συνθήκη έρχεται μετά από 93 χρόνια να συσχετιστεί με το πρωτόκολλο αναγνώρισης του ελληνικού κράτους από τη διεθνή κοινότητα.
Παρατηρούμε πως η Συνθήκη έχει επανάληψη Δεσμών Σελήνης, δηλαδή βρίσκεται σε συμφωνία με τον “κύκλο πεπρωμένου” που σηματοδοτούν οι Δεσμοί σε ένα χάρτη και με αυτή την έννοια αναπαράγει την αρχική συνθήκη της γεωπολιτικής ισορροπίας γέννησης του ελληνικού κράτους. Το επιπλέον στοιχείο εδώ είναι η παρουσία του Ουρανού ο οποίος έρχεται να μετατρέψει την ισορροπία αντίθεσης μεταξύ Άρη και Σελήνης του χάρτη του 1830, σε ένα Ταυ τετράγωνο με κορυφή τον Ουρανό.
Δηλαδή η πάντοτε προβληματική σχέση μεταξύ του ελληνικού λαού και εξωτερικού χρέους που τον απειλεί, με τη Συνθήκη της Λωζάνης αποκτά μια πιο απειλητική αντίληψη δεσίματος με αυτό. Στην αντίληψη των Ελλήνων η Συνθήκη ήταν γνωστό πως τους έθετε πιο πολύ στο έλεος των συμμαχικών δυνάμεων και λιγότερο στη δική τους ικανότητα οικονομικής αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα δεν είχε καν τη δυνατότητα αποπληρωμής χρεών που αναγράφονταν στη Συνθήκη και γι’ αυτό παραχώρησε ως αντάλλαγμα στην Τουρκία κάποια έξτρα εδάφη (Κάραγατς).
Αυτός ο Ουρανός όμως στις 17° των Ιχθύων έχει και την ευνοϊκή/τυχερή του πλευρά. Καθότι βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τη σύνοδο Πλούτωνα – Ουρανού που έγινε στις 17° Παρθένου στα μέσα των 60ς και κατά αυτό τον τρόπο σχημάτισε μεγάλο τετράγωνο με τον υπόλοιπο σχηματισμό. Μπορούμε να αποδώσουμε και σε αυτό την ξαφνική ελληνική οικονομική και πολιτιστική άνθηση εκείνης της εποχής. Ουρανός και Ιχθύες = Ωνάσης, Νιάρχος και ελληνική ναυτιλία.
Σύγκριση χάρτη Συνθήκης Λωζάννης με τον αστρολογικό χάρτη της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923)
Η Τουρκία έγινε κρατική οντότητα τρεις μήνες μετά από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ως εκ τούτου ο αστρολογικός χάρτης της είναι κοντινός με τον χάρτη της Συνθήκης. Αλλά και πολύ διαφορετικός ως προς τις προθέσεις του.
Υπάρχουν δύο – τρία ενδιαφέροντα σημεία που δείχνουν την αντίληψη των Τούρκων προς την Συνθήκη.
• Το πρώτο είναι πως από τις υπογραφές στη Λωζάνη ως τη δημιουργία του Τουρκικού κράτους ο Ουρανός συνέχισε να αναδρομεί. Και βρέθηκε σε απόσταση μόλις μιας μοίρας από το Νότιο Δεσμό της Συνθήκης. Μια διαφορά 5° μοιρών μεταξύ Ουρανού και Ν. Δεσμού στον χάρτη της Λωζάνης, μέσα από το χάρτη της Τουρκίας μικραίνει σε απόσταση 1° μοίρας και άρα γίνεται πολύ πιο έντονος. Αυτό μας δείχνει και ποιο μέρος από τα δύο πιέζει προς την παράβαση των όρων της Συνθήκης.
- το δεύτερο σημείο είναι πως ο Ήλιος της Τουρκίας βρίσκεται στην 5° Σκορπιού και κάνει τετράγωνο με τον Άρη της Λωζάνης, δείχνοντας πως η κρατική υπόσταση της γείτονος βρίσκεται σε μια δυναμική κόντρα με την πρακτική εφαρμογή (Άρης) των όρων της Συνθήκης.
- το τρίτο είναι πως ο Άρης της Τουρκίας βρίσκεται σε ταυ τετράγωνο με τον άξονα Vertex της Λωζάνης. Το Vertex είναι ένας άξονας που συμβολίζει σχέσεις πεπρωμένου ή μοίρας. Η επιθετικότητα της γείτονος είναι στο “κάρμα” του χάρτη της Λωζάννης.
Αφού επισημάναμε τα βασικά σημεία μεταξύ των αστρολογικών χαρτών της Συνθήκης και Ελλάδας – Τουρκίας, πάμε να δούμε μια σειρά από χάρτες που δείχνουν το αστρολογικό βάρος της Συνθήκης μέσα στα 100 χρόνια ύπαρξής της.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάννης και Συνθήκης Σεβρών(1920)
Η Συνθήκη της Λωζάννης ακολούθησε και διαμόρφωσε τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών του 1920, η οποία ποτέ δεν μπήκε σε εφαρμογή.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς μέσα από τη σύγκριση των δύο χαρτών η μια Συνθήκη αποτελεί συνέχεια της άλλης.
Εδώ ξεχωρίζουμε:
- το πώς ο Βόρειος Δεσμός της Λωζάννης πέφτει ακριβώς επάνω στον Κρόνο των Σεβρών, “σφραγίζοντας” την θεσμική οντότητα της προηγούμενης ανεφάρμοστης συνθήκης.
- πώς ο Δίας της Λωζάνης πέφτει ακριβώς επάνω στον Βόρειο Δεσμό των Σεβρών, σαν να λέει με αυτό πως υποστηρίζει νομικά η νέα Συνθήκη την κατευθυντήρια γραμμή/ρίζα της προηγούμενης.
- πώς ο Ποσειδώνας της Λωζάνης πέφτει ακριβώς επάνω στον Ήλιο των Σεβρών. Αυτό μας λέει πως ο πυρήνας των Σεβρών έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση των τότε προθέσεων για μοιρασιά εδαφών και οικονομικής βοήθειας/εξάρτησης – κάτι πολύ αληθές.
- πώς ο Κρόνος της Λωζάνης είναι σε αντίθεση με το Χείρωνα των Σεβρών και η νέα Συνθήκη αποτελεί μια προσπάθεια θεσμικής αποκατάστασης των ψυχολογικών τραυμάτων που υπήρχαν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάνης και χάρτης Συμφώνου ελληνοτουρκικής φιλίας 1930
Μερικά χρόνια μετά από τη Συνθήκη της Λωζάνης οι σχέσεις των δύο κρατών είχαν κάπως εξομαλυνθεί. Μέσα σε αυτό το θετικό κλίμα ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ισμέτ Ινονού υπέγραψαν στην Άγκυρα το Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας.
Εδώ βλέπουμε την διελαύνουσα Αφροδίτη επάνω στη Σελήνη και αυτό δικαιολογεί τον τίτλο “Σύμφωνο Φιλίας”. Το ίδιο και ο διελαύνων Ήλιος πάνω στον Δία. Από κει και πέρα κάνει αίσθηση πως αυτό συμβαίνει πάνω στον κύκλο του Άρη ο οποίος βρίσκεται στην 4° μοίρα του Λέοντα, όπως και το 1923! Δείχνοντας πως η αντίληψη δράσης, πέρα από τις φιλοφρονήσεις είναι ίδια και απαράλλακτη.
Αναφέρω και την αντίθεση μεταξύ γενέθλιου Κρόνου στις 14° Ζυγού και διελαύνοντος Ουρανού στις 12° Κριού, που δείχνει την προσπάθεια απεγκλωβισμού από όσα παγίωσε στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι η Συνθήκη της Λωζάνης.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάνης και χάρτης Συνθήκης Μοντρέ (1936)
• Εδώ βλέπουμε πως ο Ποσειδώνας του Μοντρέ είναι πάνω στον Β. Δεσμό και το Μεσουράνημα της Λωζάνης
• ενώ ο Πλούτωνας του Μοντρέ είναι πάνω στον Ήλιο της Λωζάνης. Αυτά δείχνουν πως το Μοντρέ είναι μια πρώτη ισχυρή μεταβολή της Συνθήκης της Λωζάνης. Προφανώς, αφού με εκείνη τη Συνθήκη παραχωρείται ο έλεγχος των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζεται η στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή (ως τότε ήταν διεθνή ύδατα).
• Επίσης ο Άρης του Μοντρέ ακριβώς επάνω στην Αφροδίτη της Λωζάνης δείχνει πως το Μοντρέ ήταν μια διπλωματική ενέργεια που άλλαξε τις οικονομικές ισορροπίες και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Γνωρίζουμε πως τα στενά προκαλούσαν έντονες διαμάχες μεταξύ Τουρκίας και Σοβιετικής Ένωσης.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάνης και χάρτης διώξεων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης – Σεπτεμβριανά(1955)
Εδώ έχουμε το γεγονός “του οργανωμένου πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη όταν καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων και των Αρμενίων. Τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογένειας οι βιασμοί, αν και επισήμως καταγγέλθηκαν μόνο 200.” Και υπήρξαν και μεγάλες οικονομικές καταστροφές περιουσιών.
• Έχουμε τον άξονα Ουρανού – Χείρωνα των Σεπτεμβριανών σε αντίθεση ιδιομοιρίας να πέφτει επάνω στον Ερμή της Λωζάνης. Αυτό μιλάει για κάποιο γεγονός που θα έχει ξαφνική οικονομική αλλά και ψυχολογική επίπτωση σε κάποιους από τους συμβαλλόμενους της Συνθήκης. Αυτός είναι ένας αργός άξονας πλανητών βέβαια. Τη μέρα του πογκρόμ η διελαύνουσα Σελήνη βρισκόταν ακριβώς στην κορυφή αυτής της αντίθεσης και αυτό πυροδότησε το μίσος, το οποίο είχε να κάνει με το ότι οι Τούρκοι ήθελαν να διώξουν κάθε πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα του ελληνικού στοιχείου από την Κωνσταντινούπολη. Η Σελήνη του Ταύρου μπορεί να λειτουργήσει και έτσι, με την έννοια της προστασίας των κεκτημένων.
• Υπάρχει εδώ και μια όψη πολύ όμορφη όμως: Αφροδίτη και Ήλιος των Σεπτεμβριανών βρίσκονται επάνω στον άξονα Μεσουρανήματος και Β. Δεσμού. Πώς αυτό δείχνει βία; Ας θυμηθούμε εδώ πως όλα αυτά βρίσκονται στο ζώδιο της Παρθένου και κυβερνώνται από τον Ερμή, ο οποίος όπως είπαμε έχει τον Ουρανό από πάνω του. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για γενικότερη περαιτέρω μελέτη, το πώς δηλαδή μια φαινομενικά πολύ θετική σύνοδος Αφροδίτης – Ήλιου (αν και η Αφροδίτη στην Παρθένο δεν είναι και πολύ “δοτική”), μπορεί να έχει μια εντελώς άλλη ανάγνωση, αν διελαύνει επάνω σε σημεία των οποίων ο κυβερνήτης βάλλεται.
• Τέλος, ο Κρόνος των Σεπτεμβριανών κρυμμένος μέσα στον 12ο Οίκο της Λωζάννης, ραδιούργος όντας στον Σκορπιό, βρίσκεται σε πολύ κομβικό σημείο σχηματίζοντας ένα Μεγάλο Τρίγωνο Μάθησης με τους Ποσειδώνα – Ουρανό της Λωζάννης, δείχνοντας πως όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών εξουσιών.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάνης και χάρτης εισβολής Κύπρου 1974
Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι εδώ.
Συνηθίζουμε να κοιτάμε τον αστρολογικό χάρτη της Μεταπολίτευσης, που αρχίζει με τον ερχομό του Κων/νου Καραμανλή στην Αθήνα, ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 1974. Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο άρχισε το απόγευμα της 19ης Ιουλίου 1974.
Η εισβολή και τα τραγικά γεγονότα που έφερε, ήταν παραβίαση ενός ακόμα όρου της Συνθήκης της Λωζάνης – θυμίζω πως το 1923 οι Τούρκοι είχαν παραιτηθεί από οποιαδήποτε διεκδίκηση πάνω στην Κύπρο.
Άρα, συνεπαγωγικά, όταν κοιτάμε τον χάρτη της Μεταπολίτευσης για να δούμε τρέχοντα γεγονότα που αφορούν την Ελληνική Δημοκρατία, είναι και σαν να κοιτάμε ένα χάρτη που παράχθηκε ως αποτέλεσμα παραβίασης ενός εκ των όρων της Λωζάννης.
Κοιτώντας τον τριπλό τροχό με τους χάρτες της Λωζάνης, στη μέση της Τουρκικής εισβολής και εξωτερικά το χάρτη της Μεταπολίτευσης, παρατηρούμε τα εξής:
- οι άξονες των Δεσμών της Σελήνης της Τ. Εισβ. & Μετ., τέμνουν κάθετα τον άξονα του Μεσουρανήματος / Ναδίρ και τους Δεσμούς της Λωζάνης και σχηματίζουν ταυ τετράγωνο με τον Ουρανό της, μια πρώτη ένδειξη πλανητικού τοπίου που προμηνύει ξαφνική αλλαγή αν συμφωνούν και άλλοι δείκτες στους χάρτες. Επιπλέον, ο Δίας της Εισβολής βρίσκεται ακριβώς επάνω στον Ουρανό της Λωζάνης και ενισχύει το μέγεθος των συμβάντων.
- ο Κρόνος της Τ. Εισβ. & Μετ. βρίσκεται επάνω στον Πλούτωνα της Λωζάνης και αυτό είναι δείκτης βαριάς επιρροής, ζοφερής ατμόσφαιρας. Όλη αυτή η ενέργεια γειώνεται επιθετικά από τον διελαύνοντα Άρη που σχηματίζει μισό τετράγωνο με τη σύνοδο αυτή.
- ο Πλούτωνας της Εισβολής / Μεταπολίτευσης σχηματίζει ακριβές εξάγωνο με τον Άρη της Λωζάνης και δίνει ώθηση σε πιθανά πολεμοχαρή γεγονότα.
Αυτό που έχει σημασία να επισημάνουμε είναι πως η Τουρκική εισβολή έγινε με τη Νέα Σελήνη στις 26° Καρκίνου. Η ένταση όλων των γεγονότων που ακολούθησαν ως και τον ερχομό του Καραμανλή, αποτυπώνονται στην ώρα του χάρτη της Μεταπολίτευσης, όπου η Σελήνη έχει φύγει από τη σύνοδο με τον Ήλιο και βρίσκεται ακριβώς σε ιδιομοιρία συνόδου με τον Πλούτωνα. Αν μη τι άλλο, αυτή η χρονική μετάβαση των δύο χαρτών, δείχνει πολύ καθαρά το εθνικό βάρος της καταστροφής για τον ελληνικό λαό.
Γεγονότα μετά το 1974
Τα επόμενα χρόνια είχαμε κάποια γεγονότα, με τα οποία οι Τούρκοι παραβίαζαν χωρικά ύδατα. Είναι τα γεγονότα του 1976 με το ερευνητικό πλοίο “Χόρα” το οποίο έψαχνε για κοιτάσματα πετρελαίου σε ελληνικά ύδατα, βορειοανατολικά της Λέσβου. Από εκεί έχουμε και την γνωστή φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε πει το περίφημο “Βυθίσατε το Χόρα”.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάννης και χάρτης κρίσης 1987 με Σισμίκ
Το 1987 είχαμε τη δεύτερη κρίση πάνω στο ίδιο θέμα. Το τουρκικό πλοίο Σισμίκ εστάλη να διεξάγει έρευνα στην περιοχή της Σαμοθράκης με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. Η κρίση μεγάλωνε και οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού. Το συμβάν παραλίγο να προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο.
- Εδώ βλέπουμε πως οι Δεσμοί του “Σισμίκ” είναι σε ακριβές Ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα της Λωζάνης. Και πως ο Πλούτωνας του “Σισμίκ” είναι ακριβώς πάνω στον Δία της Λωζάνης.
- Δίας – Ήλιος “Σισμίκ” σε σύνοδο κάνουν τρίγωνο στον Άρη της Λωζάνης, δίνουν ροή έντασης και σε αυτό συμφωνεί και ο Άρης του “Σισμίκ” που είναι πάνω στο κατερχόμενο/ακμή 7ου Οίκου της Λωζάνης.
Όντως αστρολογικές συνθήκες πολεμικού σκηνικού.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάννης και χάρτης Ιμίων
Στις 31 Ιανουαρίου 1996 έχουμε την Κρίση των Ιμίων.
Στον χάρτη βλέπουμε:
- τον Πλούτωνα των Ιμίων πάνω στη Σελήνη της Λωζάνης. Αυτό μιλάει για ανθρώπινες απώλειες, όπως και είχαμε.
- τον Χείρωνα των Ιμίων ακριβώς επάνω στον Κρόνο της Λωζάνης και τον Νότιο Δεσμό των Ιμίων επάνω στον Χείρωνα της Λωζάνης. Η εκατέρωθεν παρουσία Χείρωνα δείχνει πως υπάρχει ψυχολογικό βάρος και τραύμα. Η σύνδεση με Νότιο Δεσμό δείχνει πως τα Ίμια ήταν ίσως περισσότερο μια υπενθύμιση πως οι σχέσεις με την Τουρκία ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν. Το γράφω αυτό γιατί στα 90ς οι Έλληνες είχαν τόση “τεχνητή” ευθυμία – (Mykonos party all day) – που είχαν πιστέψει πως είχαν γίνει μεγάλη δύναμη στη γεω-οικονομία της Ευρώπης. Θυμόμαστε και κάτι χρηματιστήρια τότε που μετά οδήγησαν σε αρκετές αυτοκτονίες. Επί κυβερνήσεων Σημίτη συνέβησαν αυτά και πλέον είναι αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα.
- Ουρανός Ιμίων σε αντίθεση με Ερμή Λωζάνης. Όπως είδαμε και πριν, ο Ερμής του χάρτη της Λωζάνης παράγει γεγονότα.
Το ενδιαφέρον σχετικά με τα Ίμια είναι κάτι άλλο που φαίνεται από τον χάρτη του Δευτερεύοντος Προοδευτικού της Λωζάνης. Σε εκείνο το σύστημα πρόβλεψης, λίγο μετά από τα γεγονότα του 1976 με το «Χόρα», ο προοδευτικός Ερμής μπαίνει σε στάση προς αναδρομή. Όταν συμβαίνουν τα Ίμια το 1996 ο προοδευτικός Ερμής βρίσκεται στο τέλος της αναδρομής του. Με ένα τρόπο είναι σαν ένας κύκλος που άρχισε με το “Βυθίστε το Χόρα” του Ανδρέα Παπανδρέου και τελείωσε με το “ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες” του Σημίτη, και ό,τι αυτές οι δηλώσεις σημαίνουν για το κύρος της χώρα μας. Βέβαια πλέον και το 1996 είναι μια παλιά ιστορία όταν μιλάμε για καταρακωμένο ήθος και κύρος της Ελλάδας. Έχουν υπάρξει πολλά άλλα επεισόδια αλλεπάλληλων εθνικών ταπεινώσεων έκτοτε.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάννης μετά το 2000
Στην δεκαετία του 2000 είχαμε ευχάριστα γεγονότα, κουμπαριές Κώστα Καραμανλή με Ερντογάν το 2008 και άλλα ανάλογα.
2016
Μετά ήρθαν όμως τα μνημόνια. Και μετά ήρθε το 2016 που ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
“O Ερντογάν πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016 είχε δηλώσει: «Χαιρετίζουμε τις επιτυχίες της Λωζάνης, αλλά η Λωζάνη δεν είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιερό κείμενο. Φυσικά θα το συζητήσουμε. Ατενίζοντας το 2023, γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να δυσαρεστήσει πολλά συμφέροντα, αλλά θα προχωρήσουμε.» Προφανώς η αναφορά του Τούρκου Προέδρου στο 2023, αφορά τα 100 χρόνια της Συνθήκης και είναι μια έμμεση αναφορά στο μύθο περί μυστικών άρθρων που προβλέπουν αναθεώρησή της.”
Το απόσπασμα είναι από την τρίτη του δήλωση σε εκείνο το διάστημα σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η πρώτη ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου από όπου και ο χάρτης.
Παρατηρούμε:
- οι Δεσμοί των δηλώσεων ακριβώς πάλι επάνω στους Δεσμούς της Συνθήκης.
- ο διελαύνων Κρόνος βρίσκεται ανάμεσα στους Δεσμούς. Καίρια στιγμή, το αισθανόταν έντονα ο Ερντογάν εκείνη την περίοδο πως ήθελε να πει κάτι για τη Συνθήκη.
- ο Ποσειδώνας των δηλώσεων είναι σε ακριβές τρίγωνο με τον Δία της Λωζάνης και δείχνει τη ροή που υπήρχε για θόλωμα των όσων ορίζονται από τη Συνθήκη.
- ο Ουρανός των δηλώσεων επάνω στον Χείρωνα της Συνθήκης δείχνει πάλι το μέρος της αναστάτωσης που προκάλεσαν οι δηλώσεις, πατώντας επάνω στο τραύμα της ειρηνικής συνύπαρξης και των ορίων της.
- ο Πλούτωνας των δηλώσεων απέναντι από την Αφροδίτη της Λωζάνης, επίσης δείχνει προς την διασπαστική τάση.
Χάρτης Συνθήκης Λωζάνης και χάρτης Πρώτης τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία(2016)
Ένα μήνα νωρίτερα, στις 24 Αυγούστου 2016, με ίδιους ακριβώς Δεσμούς στην 12° μοίρα Παρθένου, η Τουρκία παραβίαζε άλλο ένα όρο της Συνθήκης της Λωζάνης, με την επέμβαση πέρα των συνόρων της με τη Συρία.
Σε εκείνο το χάρτη βλέπουμε πως η εισβολή (την οποία η Τουρκία ονόμασε “Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη”) συμβαίνει ακριβώς στην έναρξη του νέου κύκλου Άρη – Κρόνου στις 9° Τοξότη, οπότε βλέπουμε πως εκείνος ο νέος πολεμοχαρής κύκλος έτεμνε τους Δεσμούς του χάρτη της Λωζάνης. Οπότε φαίνεται πως τότε υπήρχε μια έξαρση.
Και φτάνουμε στην πιο πρόσφατη επίσημη ημερομηνία…
Χάρτης Συνθήκης Λωζάνης και χάρτης Διακήρυξης των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας(2023)
“Την πρόθεσή τους για ειρηνική συμβίωση τόνισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις κοινές δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας που στόχο έχει να ενισχύσει περαιτέρω τη θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι «δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα Μέρη κατά το διεθνές δίκαιο» όπως σημειώνεται.”
Εδώ οι χάρτες μιλάνε περί αυτού που οι σκεπτόμενοι άνθρωποι καταλαβαίνουν σε σχέση με το γεγονός αυτό. Εξηγούμαι μέσω αστρολογίας:
- Άρης και Ήλιος της «Φιλίας» είναι ανάμεσα στους Δεσμούς της Λωζάννης
- οι Δεσμοί της Σελήνης και της «Φιλίας», είναι ακριβώς σε ταυ τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ήλιου/ Αφροδίτης της Λωζάνης.
Αυτά είναι τα καλά νέα και δείχνουν τις περίπου καλές προθέσεις στην κίνηση αυτή. Αν και ο Άρης σε ταυ τετράγωνο με τους Δεσμούς της Συνθήκης του 1923, έχει και μια διασπαστική νότα. Από εκεί και πέρα
- Δεν υπογράφεις Σύμφωνο Φιλίας με τον Πλούτωνα ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο της Λωζάνης. Δείχνει μεγάλο παρασκήνιο από πίσω και πως κανονικά θα μπορούσαν να το ονομάσουν Σύμφωνο Ίντριγκας και Μηχανορραφίας.
- ο Κρόνος πάει να κάνει τετράγωνο με τη Σελήνη της Λωζάνης (τον λαό), είναι ένα Σύμφωνο Φιλίας που θα προκαλέσει δυσκολίες στους λαούς.
- παρομοίως, το ακριβές χιαστί μεταξύ Κρόνου με τον Ερμή της Λωζάνης, δείχνει πως το συμβόλαιο που υπογράφεται δεν έχει επαφή με τα όσα λέγονται στην Συνθηκη της Λωζάνης. Το είπαν και μόνοι τους αυτό «δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα Μέρη κατά το διεθνές δίκαιο».
- Ίσως το πιο βασικό να είναι πως στον χάρτη της «Φιλίας» υπάρχει αντίθεση Αφροδίτης – Δία η οποία σχηματίζει ταυ τετράγωνο με τον Άρη της Λωζάνης. Αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα της όλης συνάντησης. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με περιποίηση (Δίας στον Ταύρο) αλλά ψηλά από πάνω υπάρχει ο Άρης της Λωζάνης, αρκετά εγωιστικός στον Λέοντα που βλέπει τα τραπεζώματα και γελάει, γιατί εκείνος κρατάει τα αιχμηρά σημεία διαπραγμάτευσης τα οποία δεν συζητιούνται δημοσίως.
- Τέλος να αναφέρω πως στη σύγκριση των δύο Συμφώνων Φιλίας, το ένα του 1930 μεταξύ Βενιζέλου και Ινονού και το άλλο του 2023 μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν, συμβαίνει το εκπληκτικό αστρολογικό να έχουμε ακριβώς τους ίδιους Δεσμούς της Σελήνης! Μετά από 83 χρόνια, 23° Κριού – Ζυγού. Και να έχουμε τον Πλούτωνα της μιας συμφωνίας και τον Πλούτωνα της άλλης σε αντίθεση, με όλα μαζί να σχηματίζουν ένα μεγάλο τετράγωνο με Δεσμούς και Πλούτωνες. Θα μπορούσε να το ονομάσουμε και «Διακρατικό Σεμινάριο Χειραγώγησης», αλλά δεν είμαστε σίγουροι ποιος ή ποιοι χειραγωγούν ποιους.
Κάποια συμπεράσματα
Με βάση όλες τις παραπάνω περιπτώσεις γεγονότων που εξετάσαμε, μπορούμε να πούμε πως η Συνθήκη της Λωζάνης επιβεβαιώνεται ως χάρτης μέσα από τα γεγονότα αυτά.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως, η Ελλάδα είναι ένα παθητικό κράτος που μέσα από τους χάρτες φαίνεται πως διατηρεί μια παθητική στάση σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης και η Τουρκία είναι ένα επιθετικό κράτος που μέσα από τους χάρτες φαίνεται πως διατηρεί μια επιθετική στάση σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Θα μπορούσε να υπάρχει η ερώτηση «μα οι πλανήτες γυρίζουν πάνω στους χάρτες του καθένα μας, γιατί εδώ έχουμε τόσο βαριά γεγονότα με ξεριζωμό πληθυσμών, χάσιμο περιουσιών, εισβολές κρατών και δολοφονίες;»
Η απάντηση βρίσκεται πάντα στον ριζικό χάρτη. Με πολυαστρία στον 8ο Οίκο και τον Πλούτωνα μέσα εκεί, είναι κανονική ένδειξη για βία και καταστάσεις βιασμών. Ο Ουρανός στο Ναδίρ δείχνει μια μοίρα διχαστικών, πολωμένων και ξαφνικών αλλαγών.
Πρόβλεψη
Μια πρόβλεψη για το μέλλον της Συνθήκης είναι πολύ λεπτό ζήτημα. Στην παρουσίαση η σημασία δόθηκε κυρίως στο πώς ο χάρτης παράγει γεγονότα.
Καταρχάς να πούμε πως και ο χάρτης του Ερντογάν “κουμπώνει” αλλά και του Μητσοτάκη με το χάρτη της Λωζάνης. Για καλούς και για όχι τόσο καλούς λόγους.
Ταιριάζει όμως αρκετά ο χάρτης της ορκωμοσίας του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού πέρυσι τον Ιούνιο του ‘23 και αυτό μπορεί να δείχνει πως ίσως κινηθούν γεγονότα σχετικά με όρους της Συνθήκης της Λωζάνης.
Εντυπωσιάζει το γεγονός πως ο Ήλιος της Συνθήκης βρίσκεται στις 29°42” Καρκίνου και πως ο Μητσοτάκης ορκίστηκε με Πλούτωνα στις 29°42” Αιγόκερω. Τέλεια αντίθεση Ήλιου Πλούτωνα και ό,τι αυτό σημαίνει.
Σημαίνει πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη Συνθήκη της Λωζάνης με τρόπους Πλουτώνιους, δηλαδή παρασκηνιακούς και με κρυφές ατζέντες.
Ακολουθούν μερικά αστρολογικά συμβάντα σαν οδηγός για την ερχόμενη περίοδο, όπου μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σχετιζόμενες με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
• Ένας δείκτης είναι πως από τον Μάρτιο ’24 ο διελαύνων Πλούτωνας αγγίζει με αντιθέσεις τον Ερμή της Λωζάνης. Η τελευταία αντίθεση θα είναι τον Ιανουάριο του ’25.
ο Ερμής πιθανό να φέρει κλιμάκωση επικοινωνιακή – μπορεί και υπογραφές για διαμοιρασμό του Αιγαίου(;)… αλλά πιο σημαντικό και έντονο θα είναι όταν πιάσει ο Πλούτωνας τον Άρη της Λωζάνης από Μάρτιο 2026 ως Νοέμβριο 2027.
• Επίσης, ο διελαύνων Κρόνος βρίσκεται αυτόν το καιρό πάνω από τον Ουρανό της Λωζάνης και θα κάνει την στάση του τον ερχόμενο Νοέμβριο για ένα μήνα πάνω στον Νότιο Δεσμό της Συνθήκης. Αυτό δείχνει μια τάση προς την αναζήτηση επαναδιατυπώσεων στα θέματα που όλοι γνωρίζουμε – υφαλοκρηπίδα, νησιά, αποστρατικοποίηση..
• Γύρω στις 15 Ιουλίου 2024, σε μερικές μέρες δηλαδή, θα υπάρχουν συγχρονισμένες διελεύσεις πάνω στον χάρτη της Συνθήκης. Η σύνοδος Άρη – Ουρανού στις 26° Ταύρου και μαζί με τον απλανή αστέρα Algol θα γίνει πολύ κοντά στο Κατερχόμενο.
Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στην ακριβή δεύτερη του όψη – ως ανάδρομος – με τον Ερμή, ο διελαύνων Δίας θα τέμνει τους Δεσμούς του χάρτη και ο διελαύνων Ποσειδώνας βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ήλιο όλο αυτό το διάστημα, προωθώντας την αύρα της χαλάρωσης – θολούρας γύρω από όσα εκπροσωπεί η Συνθήκη.
Η ιδέα είναι πως εκείνες τις μέρες η σύνοδος Άρη – Ουρανού – Algol μπορεί να δώσει πολλά δύσκολα γεγονότα στον κόσμο γενικά και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, οι συντονισμοί του χάρτη με τις διελεύσεις χρειάζονται προσοχή.
• Μέσα Αυγούστου γίνεται η σύνοδος Άρη – Δία στις 16° Διδύμων. Αυτό εκτός από το ότι τέμνει τον άξονα Μεσουρανήματος / Ναδίρ της Συνθήκης, βρίσκεται και ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο του Συμφώνου Φιλίας που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2023, Μητσοτάκης – Ερντογάν.
• Η Ηλιακή έκλειψη της 2ας Οκτωβρίου κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα του χάρτη, που αν τον θεωρήσουμε και κυβερνήτη Ωροσκόπου, θέλει προσοχή και αυτό.
• Άρης ανάδρομος: Το ότι η στάση αναδρομής του Άρη τον Δεκέμβριο γίνεται σχεδόν πάνω στον Άρη της Λωζάνης και πως η αντίθεση Άρη – Πλούτωνα συμβαίνει στην 1° Λέοντα – Υδροχόου, ακριβώς εκεί που είναι ο Ερμής της Λωζάνης (αρχές Ιανουαρίου 2025 αυτό), μπορεί να πυροδοτήσει έντονο επικοινωνιακό παρασκήνιο και προσκήνιο.
Γενικά ο Άρης θέλει προσοχή σε αυτή την αναδρομή, περνάει σχεδόν όλη την πολυαστρία του χάρτη της Λωζάνης ως και τέλη Απριλίου 2025.
Επίλογος
Για να μη τρομάζουμε όμως από τόσες όψεις, να πούμε ότι μια αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης για τη δημιουργία μιας νέας Συνθήκης, δε σημαίνει δραματικό γεγονός απαραίτητα για τον κόσμο, οπότε εξετάζουμε τις διελεύσεις με αισιοδοξία. Το άλλο που δεν εγγυάται μια αλλαγή της Συνθήκης είναι, πως θα είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα. Για να είμαστε ρεαλιστές δεν θα είναι, δε χρειάζεται αστρολογία ή κάποιον γεωπολιτικό αναλυτή για αυτό το συμπέρασμα.
Όμως δεν υπάρχει σε αυτή τη Γη μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. Όπως δεν υπήρχαν μόνο οι δυο χώρες το 1923, όταν συνάφθηκε η Συνθήκη της Λωζάνης. Εννοώ πως η Συνθήκη ήταν αποτέλεσμα των τότε διεθνών συγκυριών που καθορίζονταν από τις τότε μεγάλες δυνάμεις. Όπως θα γίνει και τώρα.
Επικοινωνία:
facebook: stavrochristo
e-mail: christaves31@gmail.com
Πηγές
– https://www.naftemporiki.gr/society/1560060/agg-syrigos-i-dilosi-gia-tin-synthiki-tis-lozannis-poy-anapse-fotia-pos-scholiazei-i-kyvernisi/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Lausanne
- https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_S%C3%A8vres
- https://en.wikipedia.org/wiki/Montreux_Convention_Regarding_the_Regime_of_the_Straits
- https://www.mixanitouxronou.gr/i-synthiki-tis-lozanis-to-plires-keimeno-kai-i-oli-symfonia-peri-antallagis-ellinikon-kai-tourkikon-plithysmon/
- https://www.in.gr/2022/07/24/istoriko-arxeio/venizelos-gia-synthiki-lozannis-ypegrapsa-tin-synaisthisin-oti-prosfero-ypiresian-eis-tin-xoran/
- https://www.in.gr/2020/10/30/istoriko-arxeio/ypografi-tou-ellinotourikou-symfonou-filias/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul_pogrom
- https://greekreporter.com/2023/09/06/september-6-1955-the-violent-istanbul-pogrom-against-greeks/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_invasion_of_Cyprus
- https://en.wikipedia.org/wiki/1974_Cypriot_coup_d%27%C3%A9tat
- https://en.wikipedia.org/wiki/Metapolitefsi
- https://www.ert.gr/ert-arxeio/apokatastasi-tis-dimokratias-24-ioylioy-1974/
- https://www.mixanitouxronou.gr/vithisate-to-chora-i-istoriki-frasi-tou-andrea-papandreou-pou-simadepse-tin-ellinotourkiki-krisi-tou-1976-itan-se-sinennoisi-me-ton-konstantino-karamanli-i-ochi-vinteo/
- https://www.kathimerini.gr/politics/561068356/to-agnosto-paraskinio-toy-vythisate-to-chora-ton-aygoysto-toy-1976-k/
- https://www.mixanitouxronou.gr/to-sismik-o-andreas-papandreou-ke-o-ipogios-rolos-ton-amerikanon-dite-olo-to-istoriko-tis-krisis-to-1987-sto-egeo-i-apili-tou-polemou-ke-i-epidromi-sta-souper-market-vinteo/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Imia
- https://www.taxydromos.gr/apopseis/epistoles/530982/echei-imerominia-lixis-i-synthiki-tis-lozannis/
- https://www.dnews.gr/eidhseis/kosmos/131368/o-erntogan-amfisvitei-ti-synthiki-tis-lozanis-kai-anoigei-thema-synoron
- https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_involvement_in_the_Syrian_civil_war
- https://www.primeminister.gr/2023/12/07/33191
- https://www.moneyreview.gr/politics/130406/mitsotakis-erntogan-ypografi-diakiryxis-filias-ti-symfonisan/
• Μάζης : Πρακτικά Συνθηκολόγηση η “Διακήρυξη των Αθηνών”
( https://www.youtube.com/watch?v=U5x3NgUWPNQ&t=1s )