Σαν σήμερα η πτώση του Τείχους του Βερολίνου με αστρολογική ανάλυση
Σαν σήμερα η πτώση του Τείχους του Βερολίνου με αστρολογική ανάλυση
Σαν σήμερα η πτώση του Τείχους του Βερολίνου με αστρολογική ανάλυση
Από την Άννα Αλεξανδρινού
Έχουν περάσει 35 χρόνια από την ημέρα ορόσημο για τη Γερμανία, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα, όπου έπεσε το περιβόητο Τείχος του Βερολίνου. Ένα τείχος το οποίο χώρισε στη μέση έναν ολόκληρο λαό, στάθηκε ως σύνορο της διχοτομημένης Ευρώπης και αποτέλεσε σύμβολό του ιδεολογικοπολιτικού χάσματος του Ψυχρού πολέμου μεταξύ των Δυτικών και Ανατολικών δυνάμεων.
Εμείς από τη δική μας αστρολογική σκοπιά, με τη μέθοδο της Επιλεκτικής αστρολογίας, θα προσπαθήσουμε ν’ αποκωδικοποιήσουμε και να ερμηνεύσουμε τους πλανητικούς σχηματισμούς που υπήρχαν στον ουράνιο θόλο της ημέρας, κατά την οποία ξεκίνησε η κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου.
Στην συνέχεια θα αναλύσουμε την ημέρα πτώσης του Τείχους και τέλος θα εξετάσουμε την προγενέθλια έκλειψη της πτώσης του Τείχους, προσπαθώντας να δούμε κατά πόσο «ενημέρωνε» τι θα επακολουθούσε.
Πριν περάσουμε όμως στην αστρολογική μας ανάλυση…….
Τα παγκόσμια γεγονότα συνήθως εξελίσσονται γρήγορα, όμως είναι δύσκολο να βρούμε στην παγκόσμια ιστορία άλλο γεγονός του οποίου η δυναμική ήταν τέτοια, που προκάλεσε τόσο ραγδαίες εξελίξεις, τόσο εντός της χώρας όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα.
Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι από την αρχή……
Η συμμαχικές δυνάμεις (ΗΠΑ – Ηνωμένο Βασίλειο – Γαλλία- ΕΣΣΔ) αποφασίζουν τη διαίρεση της ηττημένης Γερμανίας, με το Βερολίνο να χωρίζεται σε 4 ζώνες, μία εκάστη για κάθε μία από τις συμμαχικές δυνάμεις. Σταδιακά από το 1948- επίσημη έναρξη του Ψυχρού Πολέμου με τη δολοφονία Πόλκ στη Θεσσαλονίκη – στήνεται το “Σιδηρούν Παραπέτασμα”, το οποίο χωρίζει Ανατολή και Δύση.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας γίνεται το βασικό στήριγμα της ΕΣΣΔ. Το ιδιότυπο καθεστώς στο Βερολίνο οδηγεί περί τα 2,5 εκ Ανατολικογερμανών να αυτομολήσουν στη Δύση μέχρι το 1961. Στην πλειοψηφία τους εξειδικευμένοι εργάτες, επαγγελματίες και διανοούμενοι. Η αιμορραγία της παραγωγικής και εργατικής τάξης οδηγεί σε τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία απειλούν μέχρι και την ίδια τη βιωσιμότητα του κράτους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανεγείρεται το Τείχος μήκους 45 χλμ αρχικά, φτάνοντας τα 165 χλμ τελικά, που αποκόπτει πλήρως την προσβασιμότητα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ένα σύστημα τειχών, ηλεκτροκίνητων περιφράξεων και οχυρώσεων, ναρκοθετημένο γύρω- γύρω, και καλυπτόμενο από σκοπιές και οπλικά συστήματα.
Τα καθεστώς αυτό διατηρήθηκε ως και τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, με πλήθος νεκρών κι εν μέσω μίας αλαζονικής, αυταρχικής, έως και εμμονικής διακυβέρνησης της χώρας από τους σκληροπυρηνικούς κρατούντες.
Φτάνουμε στο σωτήριο έτος 1989, όπου η κατάσταση βράζει σε όλο το τέως ανατολικό μπλοκ. Η αρχή γίνεται λίγο νωρίτερα με τη Γκλάσνοστ και την Περεστρόικα του Γκορμπατσόφ, με την “ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ” (!) του Τσέρνομπιλ να γιγαντώνει τα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα.
Διαδηλώσεις και αναβρασμός παντού. Στις χώρες της Βαλτικής η “επανάσταση του τραγουδιού” (600 χλμ ανθρώπινη αλυσίδα που τραγουδούσε!), η νομιμοποίηση του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία. Ανοίγουν τα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας, σε μία Ουγγαρία με τις ιστορικές μνήμες του ‘56, αντίστοιχες αυτών της Τσεχοσλοβακίας του ‘68. Και στη μέση του κάδρου η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ).
Οι πολίτες της ήταν ήδη εξαγριωμένοι με το χρεοκοπημένο πολιτικά και οικονομικά κράτος. Κάθε μέρα υπήρχαν κινητοποιήσεις από χιλιάδες ανθρώπους, ζητώντας το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και να εκφράζονται ελεύθερα. Το πολιτικό σύστημα, από την άλλη, προσπαθούσε να βρει τις κατάλληλες «ασπιρίνες», ώστε να κατευνάσει το λαό. Τον Οκτώβριο παραιτείται ο Χόνεκερ κι ανακοινώνονται οι διαβουλεύσεις για έναν καινούργιο ταξιδιωτικό νόμο.
Στις 4/11/1989 μισό εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώνονται στην πλατεία Αλεξάντερπλαατς του Ανατολικού Βερολίνου διαμαρτυρόμενοι, με τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας επάνω τους. Μέσα στον πανικό και τη λαϊκή κατακραυγή και υπό το κράτος συνεχών διαβουλεύσεων, δίδονται σημειώσεις στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γκύντερ Σαμπόφσκι σχετικά με τους νέους κανόνες του Ταξιδιωτικού νόμου, ώστε να δοθεί συνέντευξή τύπου.
Εκεί, και μη έχοντας προλάβει να διαβάσει τις σημειώσεις στο σύνολό τους, εμφανίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας : «τα ιδιωτικά ταξίδια εκτός χώρας μπορούν πλέον να γίνονται χωρίς προαπαιτούμενα». Πλήθος δημοσιογράφων διακόπτουν, ρωτώντας τον από πότε τίθεται σε ισχύ το μετρό, χωρίς να έχει προλάβει να θέσει αστερίσκους. Ανακατεύοντας τις σημειώσεις του και κομπιάζοντας απαντά : «μα νομίζω…. από τώρα».
Με το άκουσμα της τελευταίας φράσης, πλήθος κόσμου συρρέει στο Τείχος, ζητώντας από τους εμβρόντητους συνοριοφύλακες την εφαρμογή του νόμου. Οι τελευταίοι επικοινωνούν με τους ανωτέρους τους, χωρίς να λαμβάνουν σαφή εντολή. Αφενός μία χούφτα ανθρώπων δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει πλήθος εξοργισμένων πολιτών και αφετέρου, το Φλεβάρη της ίδιας χρονιάς είχαμε το αιματοκύλισμα της πλατείας Τιενανμέν, στην Κίνα, σε παρόμοιες, κατά μία έννοια συνθήκες.
Και στο βάθος ακούγεται η εντολή του υπεύθυνου συνοριοφύλακα Χάραλντ Τζάγκερ «ανοίξτε το φράγμα»!!!!
Το Τείχος ουσιαστικά είχε πέσει…………
Η έναρξη κατασκευής του Τείχους της Γερμανίας και κατά πολλούς, όπως το αποκαλούν, το τείχος της ντροπής, έγινε σε ημέρα και ώρα Ηλίου. Ο Ήλιος στο χάρτη βρίσκεται στο Λέοντα σε θέση κυβέρνησης μέσα στο 12ο οίκο, σε γενικές γραμμές σχηματίζει δύσκολες συνόδους και κυβερνά τον 1ο και το 12ο οίκο.
Καταλαβαίνουμε ότι, η κατασκευή του Τείχους ήταν ένα γεγονός το οποίο θα είχε μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, θα προκαλούσε πολλά προβλήματα και ότι ήταν ένα αποτέλεσμα έντονου παρασκηνίου.
Ο ASc της ημέρας και της ώρας βρισκόταν στο Λέοντα στην 29ο 42’, σε σύνοδο με το βασιλικό αστέρα Regulus και σε αναιρετική μοίρα. Στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι, το θέμα της κατασκευής του Τείχους ήταν προαποφασισμένο και ότι για τη χώρα «έκλεινε» ένας κύκλος. Με νέα δεδομένα πια ήταν έτοιμη να μεταβεί σε μία άλλη συνθήκη, η οποία εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους. Κίνδυνοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τη «σπρώξουν» σ’ ελεύθερη πτώση, εάν «λειτουργούσε» με αλαζονεία.
Ο ASc βρισκόταν σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα στην 27ο 09’ και τον Ουρανό στο Λέοντα, σε θέση αδυναμίας, στην 25ο 45’ και οι δύο στον 1ο οίκο, όπου όλοι μαζί σχημάτιζαν όψεις χιαστί με τους Κρόνο στον Αιγόκερω σε θέση κυβέρνησης στην 24ο 48’, στον 5ο οίκο και Δία στον Αιγόκερω σε θέση πτώσης στην 29ο 54’R (ανάδρομο), στον 6ο οίκο, όπου Κρόνος και Δίας βρίσκονταν σε σύνοδο μεταξύ τους. Μάλιστα η όψη χιαστί μεταξύ του ASc και του Δία είναι ιδιομοιρίας.
Είναι όψεις οι οποίες αποτυπώνουν την ξαφνική αλλαγή στην εικόνας της χώρας, την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων και τις σοβαρές δυσκολίες οι οποίες δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητα και την εργασία τους. Επίσης δηλώνει τους ξαφνικούς χωρισμούς, εφόσον οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν στην άλλη πλευρά του Βερολίνου. Καταδεικνύει τους αυστηρούς περιορισμούς και τον εγκλωβισμό ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σύμφωνα με τα αναχρονιστικά και συντηρητικά σχέδια κάποιων ατόμων κύρους.
Ακόμη δηλώνει τα προβλήματα τα οποία θα υπήρχαν κατά την πάροδο του χρόνου, ως προς την εξέλιξη και τη δημιουργικότητα του παραγωγικού και εργατικού δυναμικού της χώρας. Τέλος δείχνει τους τραυματισμούς και τους θανάτους αρκετών ανθρώπων από το στρατό, στην προσπάθειά τους να «σπάσουν τα δεσμά τους» περνώντας στην αντίπερα όχθη, ώστε να κερδίσουν την ελευθερία τους.
Στον 1ο οίκο επίσης βρίσκονται ο Πλούτωνας στην Παρθένο, στην 7ο 14’ σε σύνοδο με τη Σελήνη, στην 9ο 13’ και σχηματίζουν όψεις αντίθεσης με το Χείρωνα στους Ιχθύς, στην 4ο 57’R (ανάδρομο), στον 7ο οίκο και εξάγωνα με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, στη 10ο 53’, στον 11ο οίκο.
Οι όψεις αντίθεσης που σχηματίζουν η Σελήνη και ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο με το Χείρωνα στον 7ο οίκο δείχνουν τη μοναξιά και τη δυσαρέσκεια του λαού, αισθανόμενοι ότι κάτω απ’ αυτή τη συνθήκη αποκόπτονταν από τις σχέσεις τις οποίες είχαν δημιουργήσει με ανθρώπους από την απέναντι πλευρά. Στοιχείο το οποίο αποτελούσε μία ανοιχτή πληγή, τόσο για το λαό, όσο και για τις σχέσεις του κράτους.
Επίσης αποτυπώνει την εικόνα μεταμόρφωσης του κράτους σε κυριολεκτικό και μεταφορικό επίπεδο, η οποία προκαλούσε θλίψη, πόνο και εσωτερικές συναισθηματικές εντάσεις, σκορπίζοντας τη βία και τη βαναυσότητα.
Τα εξάγωνα τα οποία σχηματίζουν η Σελήνη και ο Πλούτωνας, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο μεταξύ τους στον 1ο οίκο, με την Αφροδίτη στον Καρκίνο στη 10ο 53’ στον 11ο οίκο αποτυπώνουν την ευκαιρία την οποία θα είχε το κοινοβούλιο να χειραγωγεί και να ελέγχει το λαό κατά το δοκούν.
Στο 2ο οίκο, όπου στην πολιτική αστρολογία σχετίζεται με την οικονομία του κράτους, βρίσκεται ο Άρης στην Παρθένο στην 27ο 34’ και σχηματίζει όψεις τριγώνου με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, σε θέση κυβέρνησης, στην 24ο 48’ R ανάδρομο στον 5ο οίκο και με το Δία στον Αιγόκερω, σε θέση πτώσης, στην 29ο 54’R ανάδρομο στον 6ο οίκο, οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο.
Είναι όψεις οι οποίες αποκαλύπτουν τα μεγάλα οικονομικά έξοδα τα οποία θα έκανε το κράτος προκειμένου να καλύψει τις στρατιωτικές του ανάγκες, οι οποίες θα πολλαπλασιάζονταν. Επίσης δείχνει την ταχύτητα με την οποία θα επεκτείνονταν τα οικονομικά προβλήματα και οι περιορισμοί οι οποίοι θα δυσκόλευαν τόσο τη νέα γενιά, όσο και τον κλάδο της επιχειρηματικότητας. Τέλος αποτυπώνει την πάλη μεταξύ της επέκτασης και της συγκράτησης, την οποία θα βίωναν ιδιαιτέρως οι νέοι από «αδύναμα» άτομα κύρους, τα οποία διοικούσαν το στρατό (Δίας στον Αιγόκερω σε θέση πτώσης στον 6ο οίκο).
Είναι γεγονός ότι η απόφαση της κατασκευής του Τείχους πάρθηκε, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης διαφυγής των Ανατολικοβερολινέζων, ιδιαιτέρως των νέων, οι οποίοι προτιμούσαν να εργάζονται στο Δυτικό Βερολίνο, λόγω των υψηλότερων μισθών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και το κράτος να σημειώνει όλο και μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες.
Στον 3ο οίκο, ο οποίος στην πολιτική αστρολογία σχετίζεται με ΜΜΕ, τα ΜΜΜ, τις κοντινές μετακινήσεις και άλλα, βρίσκεται ο Ποσειδώνας στο Σκορπιό, στην 8ο 41’ και σχηματίζει όψεις τριγώνου με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, στη 10ο 53’ στον 11ο οίκο και με το Χείρωνα στους Ιχθύς, στην 4ο 57’R ανάδρομο στον 7ο οίκο, όπου Αφροδίτη και Χείρωνας βρίσκονται σε τρίγωνο μεταξύ τους. Πρακτικά δημιουργείται ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού.
Έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενα άρθρα ότι το μεγάλο τρίγωνο είναι δείκτης επιτυχίας αρκεί να υπάρχει σημείο εξόδου, ώστε να μπορεί να κινητοποιηθεί η ενέργεια και να φέρει αποτέλεσμα. Σ’ αυτό το χάρτη ο πλανήτης κορυφής είναι η Αφροδίτη, η οποία σχηματίζει μισό τετράγωνο με τον Ουρανό στον Λέοντα στην 26ο 46’ στον 1ο οίκο.
Είναι ένα τρίγωνο το οποίο, εν ολίγοις, αποτυπώνει τη δυνατότητα την οποία είχε το κοινοβούλιο (Αφροδίτη στον 11ο οίκο) να συνεργαστεί με συμμαχικές δυνάμεις (ΕΣΣΔ) (Χείρωνας στον 7ο οίκο) προκειμένου να επιτύχει το στόχο του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να διακόψει τις μετακινήσεις των πολιτών (Ποσειδώνας στον 3ο οίκο) προς την απέναντι πλευρά του Βερολίνου. Βέβαια, με αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος (Αφροδίτη μισό τετράγωνο με τον Ουρανό).
Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι τα ΜΜΕ προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους πολίτες (Ποσειδώνας στον 3ο), παρουσιάζοντας την απόφαση για την κατασκευή του Τείχους, ως μία από κοινού επιχείρηση των χωρών των οποίων συμμετείχαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Σε διεθνή συνέντευξη στις 15/6/1961, την οποία παραχώρησε ο ηγέτης της ανατολικής Γερμανίας, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις φήμες που υπήρχαν περί οικοδόμησης ενός τείχους, προκειμένου να διακοπεί η μαζική διαφυγή ανατολικοβερολινέζων, απάντησε ότι δεν έχουν σκοπό να κτίσουν τείχος, επιχειρώντας έτσι να θολώσει τα νερά και να παραπλανήσει τους πολίτες.
Στο 12ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με το παρασκήνιο, βρίσκονται ο Ήλιος στον Λέοντα σε θέση κυβέρνησης στην 20ο 11’ σε σύνοδο με τον Ερμή στον Λέοντα στη 18ο 40’ και σχηματίζουν τετράγωνα με το MC στον Ταύρο στη 18o 46’.
Είναι όψεις οι οποίες αποκαλύπτουν τις άκρως μυστικές συζητήσεις ατόμων κύρους, οι οποίες έγιναν παρασκηνιακά και των οποίων τα αποτελέσματα προκάλεσαν έντονες διαφωνίες και εντάσεις στο παγκόσμιο στερέωμα. Επίσης αποτυπώνει την επιμονή – στενοκεφαλιά ατόμων κύρους να κατανοήσουν τα σοβαρότατα προβλήματα τα οποία θα δημιουργούνταν διεθνώς και τους κινδύνους τους οποίους θα επέφεραν οι αποφάσεις τους, εν μέσω -πάντοτε- του Ψυχρού πολέμου.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της κρισιμότητας της κατάστασης, στις 31/8/1961 η ΕΣΣΔ δηλώνει ότι «θα ξαναρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, ώστε να φτάσει το όπλο της τιμωρίας στην ίδια τη φωλιά του επιδρομέα».
Την αμέσως επόμενη μέρα άνοιξε ένας τρομακτικός κύκλος από 16 πυρηνικές δοκιμές της ΕΣΣΔ, όπου ολοκληρώθηκε στις 24 και 30/10 με δύο ισχυρότατες δοκιμές τεραστίων βομβών για τα δεδομένα εκείνων των καιρών, των 30 και 50 μεγατόνων αντίστοιχα. Ως αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σοκ στο Δυτικό κόσμο, τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είχαν αντίστοιχα πυρηνικά όπλα τέτοιας δυναμικής.
Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ου οίκου και του κυβερνήτη της. Σε αυτή την περίπτωση, η ακμή του 4ου οίκου είναι στο Σκορπιό και ο κυβερνήτης της, ο Πλούτωνας, βρίσκεται στην Παρθένο, στην 7ο 14’ στον 1ο οίκο και σχηματίζει σύνοδο με τη Σελήνη στην Παρθένο στην 9ο 13’ στον 1ο οίκο και αντίθεση με το Χείρωνα στους Ιχθύς στην 4ο 57’R (ανάδρομο) στον 7ο οίκο.
Καταλαβαίνουμε ότι το τέλος της υπόθεσης σαφέστατα θα ήταν κακό για το λαό, λόγω της έντονης ψυχολογικής πίεσης, του ελέγχου και της χειραγώγησης που θα του ασκούνταν. Στοιχεία τα οποία θα έκαναν την ζωή του δύσκολη και καταθλιπτική.
Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης μεταξύ της Ίδρυσης της Γερμανίας και της ημέρας έναρξης κατασκευής του τείχους.
Παρατηρούμε ότι στο 2ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει ο Ποσειδώνας στο Σκορπιό, στην 8ο 41’ και σχηματίζει όψη αντίθεσης με τη γενέθλια Σελήνη, σε θέση έξαρσης στον Ταύρο, στην 5ο 06’ στον 8ο οίκο και όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Αιγόκερω στη 10ο 08’ στον 4ο οίκο.
Η αντίθεση μεταξύ του Ποσειδώνα στο 2ο οίκο και της Σελήνης στον 8ο οίκο αποτυπώνει τις οικονομικές απώλειες τις οποίες θα είχε το κράτος στα έσοδά του, οι οποίες θα έπλητταν κατ’ επέκταση το λαό, εξαιτίας παράνομων και υπογείων δραστηριοτήτων. Επίσης δείχνει ύποπτες οικονομικές συναλλαγές, προβλήματα στις επενδύσεις και γενικότερα οικονομική ζημία, η οποία προήλθε σ’ ένα μέρος της, από παράνομες ενέργειες τις οποίες διέπραξε μία μερίδα του κόσμου με τρίτους. Δηλαδή με άτομα εκτός της χώρας.
Όντως, το πρόγραμμα το οποίο είχε σχεδιαστεί για την περίοδο του 1959 έως το 1965 έδειχνε να αποτυγχάνει παταγωδώς, εξαιτίας των ανεπαρκών επενδύσεων και του λαθρεμπορίου συναλλάγματος και εμπορευμάτων.
Το εξάγωνο μεταξύ του διελαύνοντα Ποσειδώνα στο 2ο οίκο και του γενέθλιου Ήλιου στον 4ο οίκο, δείχνει την ευκαιρία την οποία θα είχαν κάποια ισχυρά άτομα της χώρας να κερδίσουν χρήματα.
Στον 4ο οίκο της Γερμανίας, ο οποίος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει τα εδάφη του κράτους, τα γεωργικά προϊόντα, την αντιπολίτευση και άλλα, διελαύνουν ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε θέση κυβέρνησης στην 24ο 48’R (ανάδρομος) και ο Δίας στον Αιγόκερω σε θέση πτώσης στην 29ο 54’R (ανάδρομος), οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο και σχηματίζουν συνόδους με το γενέθλιο Ερμή στον Αιγόκερω στην 29ο 27’ στον 4ο οίκο και όψεις αντίθεσης με το γενέθλιο Ουρανό στον Καρκίνο, στην 25ο 09’R (ανάδρομο) στο 10ο οίκο.
Οι σύνοδοι που σχηματίζουν οι διελαύνοντες Κρόνος και Δίας στον Αιγόκερω με το γενέθλιο Ερμή στον Αιγόκερω, όλοι στον 4ο οίκο, συνυπολογίζοντας και τους οίκους τους οποίους κυβερνούν (Κρόνος 4ο , Δίας 3ο, Ερμής 9ο και 12ο οίκο) αναδεικνύουν την αλαζονεία, την απερισκεψία και τον αυταρχισμό που έδειξαν κάποια άτομα κύρους της χώρας, παίρνοντας την απόφαση για την οικοδόμηση του Τείχους. Μια απόφαση, η οποία θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα στο εσωτερικό της, διότι θα υπήρχε σύγκρουση μεταξύ του περιορισμού και της συγκράτησης, έναντι της επέκτασης και της διεύρυνσης.
Επίσης θα υπήρχαν θέματα εμπορίου, αντεγκλήσεων με χώρες του εξωτερικού, δυσκολίες με τις γειτονικές και τις μακρινές χώρες και τελικά θα ήταν όλα αυτά ζητήματα, που θα οδηγούσαν την Ανατολική Γερμανία στην εσωστρέφεια και την απομόνωση.
Οι όψεις αντίθεσης μεταξύ των διελαυνόντων Κρόνου και Δία στον Αιγόκερω, με το γενέθλιο Ουρανό στον Καρκίνο, στον 10ο οίκο, όπου ο Κρόνος κυβερνά τον 4ο, ο Δίας τον 3ο και ο Ουρανός τον 5ο οίκο, απεικονίζουν την ξαφνική απόφαση των κυβερνώντων για την τάχιστη ανέγερση του τείχους, η οποία θα δημιουργούσε μία έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και θα οδηγούσε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα νέους, να τραπούν σε «άτακτη φυγή», προκειμένου να γλυτώσουν τους ασφυκτικούς περιορισμούς και να κερδίσουν την ελευθερία τους.
Είναι γεγονός ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου του 1961, πάνω από 47.000 χιλιάδες πολίτες της Ανατολικής Γερμανίας, ιδιαίτερα νέοι, έφυγαν προς τη Δυτική Γερμανία, λόγω της έντονης φημολογίας περί της ανέγερσης τείχους το οποίο θα διχοτομούσε το Βερολίνο, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι άνθρωποι οι οποίοι διέμεναν γύρω από τα σύνορα, κατέβαιναν από τα παράθυρα με σεντόνια, προκειμένου να προλάβουν να διαφύγουν. Επίσης, άλλο ένα συγκλονιστικό περιστατικό το οποίο διαδραματίστηκε εκείνες τις ημέρες είναι το άλμα του συνοριοφύλακα Κόνραντ Σούμαν, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία και πήδηξε από το συρματόπλεγμα, ώστε να περάσει στο Δυτικό Βερολίνο.
Στον 8ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει το MC της ημέρας και της ώρας στη 18ο 45’ και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Ταύρο σε θέση αδυναμίας στη 17ο 07’R (ανάδρομο) στον 8ο οίκο. Είναι μία σύνοδος, η οποία περιγράφει πλήρως την εσωστρέφεια και τη «σκοτεινιά» στην οποία θα εισερχόταν η χώρα. Στοιχεία τα οποία μαρτυρούσαν την καθολική μεταμόρφωση της, σε κυριολεκτικό και μεταφορικό επίπεδο. Επίσης δείχνει την επιρροή την οποία θα ασκούσαν ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.
Στο 10ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει η Αφροδίτη στον Καρκίνο στη 10ο 53’ και σχηματίζει συνόδους με το γενέθλιο MC στην 9ο 20 και το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο στην 9ο 59’S (στάσιμο) και όψεις αντίθεσης με το γενέθλιο Ήλιο στον Αιγόκερω στη 10ο 08’ και τη γενέθλια Αφροδίτη στον Αιγόκερω στη 15ο 48’ στον 4ο οίκο.
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι είναι όψεις, οι οποίες καταδεικνύουν τη ματαιοδοξία και την αυταρέσκεια, τόσο των κυβερνώντων, όσο και κάποιων ισχυρών προσώπων της χώρας. Άτομα τα οποία αδιαφορούσαν παντελώς για τη μεγάλη μερίδα του κόσμου. Συνέπεια αυτών ήταν οι διαρκείς υπερβολές, αλλά και παρεκτροπές στις οποίες επιδόθηκαν, δημιουργώντας δυσαρέσκεια και προβλήματα στον εσωτερικό ιστό της χώρας.
Στον 11ο οίκο της Γερμανίας διελαύνουν ο Ερμής στο Λέοντα, στη 18ο 40 και ο Ήλιος στο Λέοντα σε θέση κυβέρνησης, στην 20ο11’ και σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Ταύρο, σε θέση αδυναμίας στη 17ο 07’R (ανάδρομο) στον 8ο οίκο.
Είναι τετράγωνα τα οποία δείχνουν την απολυτότητα και τη στενοκεφαλιά ισχυρών προσώπων του κοινοβουλίου, τα οποία επιδίωκαν με κάθε τρόπο την αναγνώριση, τη δύναμη και την άσκηση ελέγχου. Επίσης υποδηλώνει σύγκρουση μεταξύ οικονομικών συμφερόντων, τα οποία ενδεχομένως θα δίχαζαν το κοινοβούλιο.
Επίσης, στον 11ο οίκο διελαύνουν ο Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα στην 27ο 09’ και ο ASc της ημέρας και της ώρας στην 29ο 42’ του Λέοντα και σχηματίζουν όψεις χιαστί με το γενέθλιο Ερμή στον Αιγόκερω στην 29ο 27’ στον 4ο οίκο. Είναι όψεις οι οποίες αποτυπώνουν το τέλος του παράνομου εμπορίου από ομάδες ανθρώπων, οι οποίες εισήγαγαν παράνομα διάφορα προϊόντα από άλλες χώρες και τα διακινούσαν εντός της χώρας τους (Ερμής κυβερνήτης 9ο και 12ο οίκου μέσα στον 4ο οίκο).
Τέλος, στον 11ο οίκο διελαύνουν ο Πλούτωνας στην Παρθένο στην 7ο 14’ και η Σελήνη στην Παρθένο στην 9ο13’ σε σύνοδο και σχηματίζουν τρίγωνα με τους γενέθλιους Ήλιο στον Αιγόκερω στη 10ο 08’ στον 4ο οίκο και τη γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο σε θέση έξαρσης στη 5ο 06’, στον 8ο οίκο. Είναι τρίγωνα τα οποία υποδηλώνουν ότι, κάποια ισχυρά άτομα από το κοινωνικό σύνολο χρησιμοποίησαν ύπουλες μεθόδους, όπως εκείνες της χειραγώγησης και της άσκησης φόβου προς το λαό, ώστε να επωφεληθούν οικονομικά, αποκτώντας εν συνεχεία εξουσία και δύναμη.
Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin :
Α) Κρόνος/ASc: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στη 19ο:32’του Σκορπιού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ήλιου στο Λέοντα στην 20ο:11’, με τετράγωνο. Δηλώνει δυσκολίες στον τρόπο ζωής. Υποφέροντας από τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο περιβάλλον. Μία πράξη χωρισμού.
Β) Ουρανός/Ποσειδώνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 7ο:05’ των Διδύμων κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Πλούτωνα στην Παρθένο στην 7ο:14’, με τετράγωνο. Δηλώνει εγκατάλειψη στις καταστάσεις χωρίς καμία ικανότητα αντίστασης. Μεγάλες απώλειες, καταστροφές.
Γ) Ήλιος/Σελήνη: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 7ο:33’των Ιχθύων κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Πλούτωνα στην Παρθένο στην 7ο:14’, με αντίθεση. Δηλώνει χωρισμό, κρίση στις σχέσεις, αναστάτωση λόγω χωρισμού.
Δ) Άρης/Δίας : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 9ο:42’του Λέοντα κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στο Σκορπιό στην 8ο:41’, με τετράγωνο. Δηλώνει μία απελπισμένη σχέση, ή αποτυχίες.
Ε) Κρόνος/Πλούτωνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 9ο:33’ των Ιχθύων κι ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση της Σελήνης στην Παρθένο στην 9ο:13’, με αντίθεση. Δηλώνει την τραγική μοίρα μιας γυναίκας.
Αυτός είναι ο χάρτης της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου
Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου έγινε σε ημέρα Δία και ώρα Αφροδίτης. Ο Δίας στο χάρτη βρισκόταν στον Καρκίνο, σε θέση έξαρσης, ανάδρομος, στον 11ο οίκο και σχημάτιζε δύσκολες όψεις. Από την άλλη πλευρά, η Αφροδίτη βρισκόταν στο ζώδιο του Αιγόκερω, περιπλανώμενη, στον 5ο οίκο, οίκο της χαράς της και σχημάτιζε κι εκείνη δύσκολες όψεις. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι, παρόλο που το γεγονός συνέβη υπό την κυβέρνηση ευεργετών πλανητών, οι καταστάσεις δεν θα ήταν τόσο ρόδινες και θα υπήρχαν αρκετά θέματα.
Παρατηρούμε ότι ο ASc της ημέρας και της ώρας βρισκόταν στον Λέοντα στην 20ο 06’ σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό στον Λέοντα στην 21ο 42’R (ανάδρομο) στον 1ο οίκο και σε αντίθεση με το Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο στον 7ο οίκο. Επίσης, ο ASc και οι Δεσμοί της Σελήνης σε 1ο και 7ο οίκο σχηματίζουν τετράγωνα με την πολυαστρία στο Σκορπιό στον 4ο οίκο, όπου αποτελείται από τον Πλούτωνα στο Σκορπιό σε θέση κυβέρνησης στη 15ο 12’, τον Ερμή στο Σκορπιό στη 16ο 57’ και τον Ήλιο στο Σκορπιό στη 17ο 29, όπου ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του ASc.
Αρχικά να αναφέρουμε ότι, με το Νότιο Δεσμό να βρίσκεται πάνω στον ASc καταλαβαίνουμε πως, πραγματικά η εικόνα της Ανατολικής Γερμανίας φαινόταν εντελώς αποδυναμωμένη και ανήμπορη. Έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα ότι ο Νότιος Δεσμός έχει το χαρακτηριστικό, όποιον πλανήτη ή σημείο αγγίζει να του ρουφάει όλη την ενέργεια και να τον αποστραγγίζει.
Συνυπολογίζοντας ότι ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου και ο Νότιος στο ζώδιο του Λέοντα, υποδηλώνει ότι, πλέον είχε έρθει η στιγμή για την Ανατολική Γερμανία ν’ αφήσει πίσω τον εγωκεντρισμό, την υπερβολή και τα μεγαλεπήβολα σχέδια. Είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να προχωρήσουν ως χώρα μπροστά, παρέχοντας περισσότερες ελευθερίες στους ανθρώπους, συνάπτωντας νέες συνεργασίες με άλλα κράτη και στοχεύοντας στις ανθρώπινες ανάγκες και τα δικαιώματα, τα οποία τον προηγούμενο καιρό είχαν παραμεριστεί, έως και καταπατηθεί.
Τα τετράγωνα τα οποία σχηματίζουν ο ASc στον Λέοντα ο οποίος είναι σε στενή συνοδό με το Νότιος Δεσμό στον Λέοντα και σε αντίθεση με το Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο στον 7ο οίκο με την πολυαστρία στο Σκορπιό (Πλούτωνα, Ερμή και Ήλιο) αποτυπώνουν την κατάρρευση των άλλοτε ισχυρών προσώπων της χώρας και της προπαγάνδας την οποία χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να ελέγχουν και να χειραγωγούν τους πολίτες της πατρίδας τους. Είναι τα ίδια άτομα, τα οποία λόγω κυρίως της καχυποψίας τους, δεν ήθελαν νέες συνεργασίες – συμμαχίες για τη χώρα. ως εκ τούτου δημιουργούσαν προβλήματα και συγκρούσεις στο εσωτερικό.
Απεικονίζουν, επίσης, την ένταση η οποία επικρατούσε στο εσωτερικό της, όπως και τις δυσκολίες τις οποίες έπρεπε αρχικά να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει, ούτως ώστε να μπορέσει να περάσει σε νέες συνεργασίες και συμμαχίες, με δεδομένες τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις τις οποίες είχε με τους φανερούς εχθρούς και κάποιους συμμάχους της. Τέλος υποδηλώνουν την ολική μεταμόρφωση στην εικόνα την οποία παρουσίαζε το κράτος. Μετά από 28 ολόκληρα χρόνια δε θα υπήρχε πια το Τείχος, το οποίο «έσκιζε» το Βερολίνο στην μέση.
Στον 4ο οίκο βρίσκεται ο Άρης στο Σκορπιό σε θέση παραδοσιακής κυβέρνησης στην 3ο 49’ και σχηματίζει όψη αντίθεσης με το MC στον Ταύρο στην 4ο 41’ και εξάγωνα με τους Ουρανό στον Αιγόκερω στην 2ο 50’ και Αφροδίτη στον Αιγόκερω στην 4ο 32’, όπου Ουρανός και Αφροδίτη βρίσκονται σε σύνοδο και οι 2 μέσα στον 5ο οίκο και σχηματίζουν τρίγωνα με το MC στον Ταύρο.
Πρακτικά δημιουργείται ο σχηματισμός της σφήνας, με πλανήτη κορυφής την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, η οποία είναι αυτή που σχηματίζει το τρίγωνο με το MC στον Ταύρο και το εξάγωνο με τον Άρη στο Σκορπιό.
Η σφήνα είναι ένα σχηματισμός, ο οποίος δείχνει αν θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν και αν θα σημειωθεί εξέλιξη. Σ’ αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τους πλανήτες και το σημείο, την οικοθεσία αυτών στο χάρτη και τη ζωδιακή τους θέση, -στοιχεία τα οποία προαναφέραμε- βλέπουμε ότι ουσιαστικά μέσα στη χώρα δημιουργήθηκε τεράστια ένταση, η οποία ξαφνικά πήρε μεγάλες διαστάσεις. Κάτι το οποίο έγινε άμεσα γνωστό παγκοσμίως.
Η Αφροδίτη, ως πλανήτης κορυφής, θα μας δείξει αν αυτή η δύσκολη κατάσταση θα ήταν διαχειρίσιμη και ποια θα ήταν η εξέλιξή της. Αν και η Αφροδίτη είναι περιπλανώμενη, βρίσκεται σε καλό οίκο, τον 5ο, ο οποίος θεωρείται ο οίκος της χαράς της, καθώς και τα μεσοδιαστήματα τα οποία σχηματίζει. Όλα μας μιλούν για νέες σχέσεις. Επίσης, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι, η Αφροδίτη έχει σημείο εξόδου και αυτό είναι το τετράγωνο το οποίο σχηματίζει με τη Σελήνη στον Κριό στον 9ο οίκο. Θεωρείται μείζονος σημασίας το σημείο εξόδου, διότι έτσι μπορούν να ενεργοποιηθούν οι όψεις τριγώνου και εξαγώνου τις οποίες σχηματίζει με το MC και τον Άρη αντίστοιχα, επιφέροντας έτσι θετικά αποτελέσματα.
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι, παρόλες τις εντάσεις και τις συγκρούσεις οι οποίες υπήρχαν στο εσωτερικό της χώρας με τους κυβερνώντες (Άρης 4ο οίκο σε αντίθεση με MC), υπήρχε η δυνατότητα να υπάρξουν προοδευτικές λύσεις και η χώρα να προχωρήσει μπροστά, συνάπτοντας νέες σχέσεις – συνεργασίες (Αφροδίτη στον Αιγόκερω στον 5ο οίκο σε σύνοδο με τον Ουρανό, σε εξάγωνο με Άρη και τρίγωνο με MC).
Σχέσεις οι οποίες θα έφερναν μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ήταν εποικοδομητικές και κερδοφόρες για τη χώρα. Δεδομένα τα οποία θα βοηθούσαν τόσο τους νέους ανθρώπους, όσο και τον κόσμο της επιχειρηματικότητας να εξελιχθούν και να επιτύχουν τους επαγγελματικούς και οικονομικούς στόχους τους.
Πράγματι, μόλις λίγες ημέρες μετά την πτώση του Τείχους, στις 28/11/1989, ο καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Κολ ανακοίνωσε ένα σχέδιο δέκα σημείων, κατά το οποίο ζητούσε από τη Δυτική και την Ανατολική Γερμανία να διευρύνουν τη συνεργασία τους, με σκοπό το ενδεχόμενο μιας επανένωσης των δύο κρατών.
Το Φεβρουάριο του 1990 ο Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας έκανε πρόταση στην πρωθυπουργό της Ανατολικής Γερμανίας να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για οικονομική και νομισματική ένωση. Μία ένωση, η οποία έλαβε χώρα λίγο αργότερα, στις 1/7/1990, όπως ήδη προαναφέραμε.
Επίσης, ο Ουρανός στη 2ο 50’ και η Αφροδίτη στην 4ο 32’ στον 5ο οίκο και οι δύο στον Αιγόκερω σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με τη Σελήνη στον Κριό στη 0ο 31’(κρίσιμη μοίρα) στον 9ο οίκο. Είναι τετράγωνα τα οποία δείχνουν τις ξαφνικές αλλαγές τις οποίες θα καλούνταν να διαχειριστεί ο λαός, τις θυσίες τις οποίες θα έπρεπε να κάνει και τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αρχικά θα αντιμετώπιζε, μεταβαίνοντας σε μία νέα και άγνωστη πραγματικότητα.
Όντως, αρχικά τα πράγματα ήταν δύσκολα…..
Επίσης στον 5ο οίκο, πέρα από τον Ουρανό και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, βρίσκονται και ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε θέση κυβέρνησης στη 10ο 02’ και ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω στη 10ο 16’, όπου βρίσκονται όλοι οι πλανήτες σε σύνοδο μεταξύ τους (πολυαστρία) και σε αντίθεση με το Δία στον Καρκίνο στη 10ο 38’R (ανάδρομο) στον 11ο οίκο. Μάλιστα, η σύνοδος μεταξύ Κρόνου/ Ποσειδώνα και οι όψεις αντίθεσης αυτών των 2 με το Δία είναι ιδιομοιρίας και ταυτόχρονα βρίσκονται και οι τρεις πλανήτες σε αντιπαραλληλία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική των όψεων.
Αρχικά θα λέγαμε ότι η πολυαστρία στον Αιγόκερω, στον 5ο οίκο, σε αντίθεση με το Δία στον 11ο οίκο, αποτυπώνουν τη μεγάλη εξασθένηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και της επιχειρηματικότητας, οι οποίες προκαλούσαν μεγάλες οικονομικές απώλειες. Στοιχείο άλλωστε το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στη μεγάλη φυγή των νέων, η οποία δυσκόλευε έτι περαιτέρω την κατάσταση.
Ειδικότερα δε για τους νέους ανθρώπους ήταν τέτοια η κατάσταση που δεν μπορούσαν πλέον, όχι να επιτύχουν, αλλά ούτε καν να σχεδιάσουν τους στόχους της ζωής τους, με αποτέλεσμα η απογοήτευση και η αβεβαιότητα να κυριαρχεί στις τάξεις τους, οδηγώντας τους σε μονοπάτια διαφυγής και σπάσιμου των δεσμών με την προτέρα και κυριαρχούσα πραγματικότητα.
Το τέλος της υπόθεσης θα το δούμε από την ακμή του 4ο οίκου και του κυβερνήτη της. Σ’ αυτόν το χάρτη η ακμή του 4ο οίκου είναι στο Σκορπιό κι ο κυβερνήτης της, ο Πλούτωνας, βρίσκεται στο Σκορπιό σε θέση Κυβέρνησης στον 4ο οίκο και σχηματίζει συνόδους με τον Ερμή και τον Ήλιο στο Σκορπιό, τετράγωνο με τον ASc στο Λέοντα και τετράγωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης, όπου ο Βόρειος Βρίσκεται στον Υδροχόο και ο Νότιος στο Λέοντα.
Το γεγονός ότι ο κυβερνήτης του 4ο οίκου βρίσκεται σε θέση κυβέρνησης είναι θετικό στοιχείο. Οι σύνοδοι τις οποίες σχημάτιζε με τον Ερμή και τον Ήλιο δείχνουν τη γέννηση μιας νέας κατάστασης, της οποίας τα αποτελέσματα της θα φαίνονταν στην πορεία. Σε ό,τι αφορά τα τετράγωνα τα οποία σχημάτιζε ο Πλούτωνας με τον Ωροσκόπο και τους Δεσμούς, δείχνουν τη δημιουργία νέων σχέσεων οι οποίες όμως δε θα ήταν εύκολες, αλλά και -έχοντας έρθει το πλήρωμα του χρόνου- την επανένωση με ανθρώπους από το παρελθόν.
Αυτός είναι ο συνδυαστικός χάρτης μεταξύ της ίδρυσης της Γερμανίας και της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.
Αρχικά βλέπουμε στο 2ο οίκο της Γερμανίας, ο οποίος στην πολιτική αστρολογία σχετίζεται με την οικονομία της χώρας, να διελαύνει ο Άρης στο Σκορπιό σε θέση παραδοσιακής κυβέρνησης στην 3ο 49’ και να σχηματίζει όψη αντίθεσης με τη γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο σε θέση έξαρσης στην 5ο 06’ στον 8ο οίκο.
Είναι μία όψη, η οποία δείχνει τα αυξημένα έξοδα και τις σπατάλες τις οποίες έκανε το κράτος, τα οποία με τη σειρά τους είχαν αντίκτυπο στο λαό. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν οι πολίτες να βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία, η οποία τους έφερνε όλο και πιο κοντά στο στάδιο της φτώχειας, εξαγριώνοντάς τους.
Επίσης στο 2ο οίκο διελαύνουν οι : Πλούτωνας στον Σκορπιό σε θέση κυβέρνησης στη 15ο 12’ σε σύνοδο με τον Ερμή στο Σκορπιό στη 16ο 59’ σε σύνοδο με τον Ήλιο στο Σκορπιό στη 17ο 29’ και να σχηματίζουν όψεις αντίθεσης με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Ταύρο, σε θέση αδυναμίας στη 17ο 07’R (ανάδρομο) στον 8ο οίκο.
Η διελαύνουσα πολυαστρία στο Σκορπιό σε αντίθεση με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Ταύρο ουσιαστικά αποτυπώνουν το θάνατο της προπαγάνδας, την οποία χρησιμοποιούσαν κατά κόρον ισχυρά πρόσωπα τα οποία διψούσαν για δύναμη, εξουσία και χρήμα. Ακόμη υποδηλώνει το τέλος μιας εποχής, κατά την οποία η άσκηση ελέγχου, ο εκφοβισμός και οι υπόγειες – σκοτεινές διασυνδέσεις υπήρχαν σε ημερήσια διάταξη.
Τέλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι αναδεικνύει το φανατισμό προσώπων εξουσίας, τα οποία αρνούνταν να δουν την αποσάθρωση του συστήματος το οποίο είχαν δημιουργήσει και παρέμεναν περιχαρακωμένα στις πεποιθήσεις και τα κεκτημένα τους.
Στον 4ο οίκο διελαύνουν οι : Ουρανός στην 2ο 50’ σε σύνοδο με την Αφροδίτη στην 4ο 32’ σε σύνοδο με τον Κρόνο στη 10ο 02’ σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στη 10ο 16’ (πολυαστρία στον Αιγόκερω) και σχηματίζουν συνόδους με το γενέθλιο Κρόνο στον Αιγόκερω στην 1ο 59’ στον 3ο οίκο (ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν ανοιχτές συνόδους με το γενέθλιο Κρόνο).
Επίσης, η πολυαστρία στον Αιγόκερω σχηματίζει συνόδους με το γενέθλιο Ήλιο στον Αιγόκερω στη 10ο 08’, στον 4ο οίκο, όπου οι σύνοδοι των διελαυνόντων Κρόνου/ Ποσειδώνα είναι ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Ήλιο. Ακόμη, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν συνόδους με τη γενέθλια Αφροδίτη στον Αιγόκερω στη 15ο 48’ στον 4ο οίκο. Τέλος, η πολυαστρία στον Αιγόκερω σχηματίζει όψεις τετραγώνων με το γενέθλιο ASc στο Ζυγό στην 7ο 04’.
Οι σύνοδοι που σχηματίζει η πολυαστρία στον Αιγόκερω με τους γενέθλιους, Κρόνο στον 3ο οίκο, Ήλιο, Αφροδίτη και Νότιο Δεσμό στον 4ο οίκο, θα λέγαμε καταρχήν ότι απεικονίζουν την ξαφνική αναταραχή η οποία προκλήθηκε στη χώρα, λόγω του αυστηρού περιορισμού των μετακινήσεων προς τη γειτονική χώρα (Δυτική Γερμανία). Όπως επίσης δείχνουν την αδυναμία – ανικανότητα προσώπων εξουσίας να διαχειριστούν την κατάσταση.
Κατά δεύτερον καταδεικνύει τη σύγκρουση του νέου και του φιλελεύθερου, ενάντια στο συντηρητισμό και το κατεστημένο. Και κατά τρίτον υποδηλώνει το κοινωνικοοικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει η χώρα και την αναγκαιότητα να υπάρξει κάθαρση σε δομές, να τεθούν όρια και να «θανατωθεί» ο παλιός δογματικός τρόπος εξουσίας, ο οποίος είχαν φθαρεί με την πάροδο του χρόνου.
Τα τετράγωνα τα οποία σχηματίζει η διελαύνουσα πολυαστρία στον Αιγόκερω με το γενέθλιο ASc στο Ζυγό, συνοπτικά θα λέγαμε ότι προβάλουν την εικόνα αναταραχής και σύγχυσης η οποία επικρατούσε μέσα στην χώρα. Το τέλος μιας εποχής, η οποία προφανώς δημιουργούσε θλίψη και στεναχώρια στα άτομα εξουσίας, τα οποία πλέον αδυνατούσαν να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές, μέσα σε ένα κλίμα ασφυκτικών πιέσεων και αλλαγών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.
Τέλος, οι διελαύνοντες Ουρανός και Αφροδίτη στον Αιγόκερω στον 4ο οίκο σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με το γενέθλιο Άρη στο Ζυγό σε θέση αδυναμίας στη 0ο 36’ (κρίσιμη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων) στον 1ο οίκο. Είναι τετράγωνα τα οποία έρχονται κι αυτά να προσμετρηθούν και να καταδείξουν την ένταση η οποία επικρατούσε και την αδυναμία των σωμάτων ασφαλείας να διαχειριστούν την κατάσταση (γενέθλιος Άρης στο Ζυγό, σε θέση αδυναμίας).
Σε μία εποχή που η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας δεχόταν πιέσεις ένθεν κακείθεν ώστε να επιτρέψει στους πρόσφυγες (από την ανατολική Ευρώπη) να περάσουν στη Δυτική Γερμανία, χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο άνοιξαν τα φυλάκια του Τείχους.
Ο παρορμητισμός και η βιασύνη της στιγμής προκάλεσαν αιφνίδιες εξελίξεις. Στις 9 Νοεμβρίου 1989, το μέλος του πολιτικού γραφείου της χώρας Γκίντερ Σαμπόφσκι δίνει συνέντευξη τύπου επί του θέματος, εν μέσω συνεχών διαβουλεύσεων του Πολιτικού γραφείου και των αρμόδιων υπουργείων περί του νέου ταξιδιωτικού νόμου. Στην κρίσιμη ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος, ο Σαμπόφσκι, σε μια στιγμή παρόρμησης, απαντά: «Αυτή η ρύθμιση τίθεται σε εφαρμογή… απ’ όσο ξέρω… αμέσως τίθεται σε εφαρμογή, χωρίς καθυστέρηση».
Ακολουθεί ένα σπιράλ εξελίξεων, με το λαό αρχικά της Δυτικής και ακολούθως της Ανατολικής Γερμανίας να κατευθύνονται προς το Τείχος. Οι συνοριοφύλακες μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί, ζητούν από τον κόσμο να γυρίσει πίσω και να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες την επομένη.
Όμως όσο περνά η ώρα, ο κόσμος αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, φωνάζοντας ν’ ανοίξουν τα φυλάκια, ώστε να περάσουν στο Δυτικό Βερολίνο. Έτσι υπό το φόβο του λιντσαρίσματος αποφασίζουν να ανοίξουν τα φυλάκια. Το πρώτο ανοίγει στις 23:00 μμ και λίγο αργότερα ακολουθούν και τα υπόλοιπα.
Στον 7ο οίκο, ο οποίος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει τις σχέσεις, τις συνεργασίες, τους φανερούς εχθρούς και τους συμμάχους της χώρας, διελαύνει η Σελήνη στον Κριό στη 0ο31’ και σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Άρη στο Ζυγό στη 0ο 26’ στον 1ο οίκο και όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Κρόνο στον Αιγόκερω στην 1ο 59’ στον 3ο οίκο.
Ουσιαστικά δείχνει το κλίμα έντασης το οποίο υπήρξε μεταξύ των συνοριοφυλάκων και του λαού, όπου ο λαός και από τις 2 πλευρές του Τείχους (Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας) απαιτούσε να ανοίξουν τα φυλάκια, ώστε να ξανασμίξουν οι άνθρωποι των 2 κρατών και να προσπαθήσουν να ξαναενώσουν τα κομμάτια των σχέσεων τους. Οικογένειες που χωρίστηκαν και σχέσεις που διαλύθηκαν ήταν ένα από τα βασικά αρνητικότατα αποτελέσματα της κατασκευής του Τείχους της 13η Αυγούστου του 1961.
Στον 8ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει το MC της ημέρας και της ώρας του γεγονότος στον Ταύρο στην 4ο 41’ και σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο στην 5ο 06’, στον 8ο οίκο. Είναι μία σύνοδος η οποία υποδηλώνει τις οικονομικές αλλαγές τις οποίες θα βίωνε ο λαός, οι οποίες δε θα ήταν εύκολες και πιθανότατα οι περισσότεροι εξ αυτών ν’ αναγκάζονταν ν’ αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό.
Στο 10ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει ο Δίας στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στη 10ο 38’R (ανάδρομος) και σχηματίζει συνόδους με το γενέθλιο MC στον Καρκίνο στην 9ο 20’ και το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο στην 9ο 59’R στο 10ο οίκο. Επίσης σχηματίζει αντίθεση ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Ήλιο στον Αιγόκερω, στη 10ο 08’ και όψεις αντίθεσης με τους γενέθλιους Νότιο Δεσμό στον Αιγόκερω στην 9ο 59S (στάσιμο) και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω στην 15ο 48 στον 4ο οίκο.
Είναι όψεις οι οποίες θα μπορούσαμε να πούμε ότι προϊδέαζαν την επανένωση των δύο Γερμανιών, η οποία βέβαια θα είχε αρκετές δυσκολίες μέχρι να επιτευχθεί. Πιθανόν να υπήρχε υπερενθουσιασμός, ο οποίος να οδήγησε σε υπερβολές που τελικά να είχαν αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα για μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων και εταιρειών.
Πράγματι, μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα. Οι ανατολικογερμανικές κρατικές εταιρείες ήταν υποδεέστερες τεχνολογικά και παραγωγικά έναντι των αντίστοιχων δυτικογερμανικών εταιρειών. Ως αποτέλεσμα ήταν να μη μπορούν ν’ αντέξουν τον ανταγωνισμό και να κλείσουν, αφήνοντας άνεργους πάρα πολλούς Ανατολικογερμανούς.
Τέλος στον 11ο οίκο διελαύνουν ο ASc της ημέρας και της ώρας στο Λέοντα στην 20ο 06’ σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό στο Λέοντα στην 21ο 42’R και σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Ταύρο στη 17ο 07’ R (ανάδρομο) στον 8ο οίκο. Είναι τετράγωνα τα οποία μαρτυρούν την πλήρη αποδυνάμωση του κοινοβουλίου και την ολική μεταμόρφωση του.
Επίσης δηλώνουν τη σύγκρουση μεταξύ μεγάλων κοινωνικών ομάδων, με τα άλλοτε ισχυρά και μονολιθικά πρόσωπα, τα οποία λειτουργούσαν υπόγεια και είχαν τον τρόπο να επιβάλλονται αυταρχικά. Τέλος αναδεικνύει τη φθορά την οποία είχαν υποστεί τα -μέχρι πρότινος- ισχυρά πρόσωπα, τα οποία είχε έρθει η ώρα ν’ αντικατασταθούν, ώστε να επέλθει η εξυγίανση και η αναγέννηση στο κοινοβούλιο.
Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin :
Α) Ήλιος/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 9ο:44’του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω στη 10ο:02’, με τετράγωνο. Δηλώνει την ανάγκη κάποιου να πάρει σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις. Η διακοπή κάποιας σχέσης, χωρισμός.
Β) Ήλιος/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 9ο:44’του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στη 10ο:16’, με τετράγωνο. Δηλώνει σύγχυση, μπέρδεμα, έλλειψη διαυγείας. Σκοτεινές υποθέσεις.
Γ) Ήλιος/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στην 9ο:44’του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Δία στον Καρκίνο στη 10ο:38’, με τετράγωνο. Δηλώνει την πραγματοποίηση κάποιου στόχου – σκοπού με θετικά αποτελέσματα.
Δ) Ήλιος/Βόρειος Δεσμός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στη 10ο:04’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Δία στον Καρκίνο στη 10ο:38’, με τετράγωνο. Δηλώνει επιτυχία στην κοινότητα.
Ε) Ήλιος/Βόρειος Δεσμός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στη 10ο:04’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στη 10ο:16’, με τετράγωνο. Δηλώνει μία απογοήτευση για τις σχέσεις ή τις συναναστροφές. Δυσαρέσκεια από μία ομάδα ανθρώπων για μία ένωση.
ΣΤ) Ήλιος/Βόρειος Δεσμός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας, στη 10ο:04’του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω στη 10ο:02’, με τετράγωνο. Δηλώνει μειονεκτήματα στις σχέσεις με το δημόσιο. Διακοπή σχέσεων. Δυσμένεια.
Τώρα θα περάσουμε να δούμε την προγενέθλια έκλειψη της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου και τι προμήνυε για την Ανατολική Γερμανία.
Αρχικά βλέπουμε ότι, η προγενέθλια έκλειψη της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου είναι σε Νέα Σελήνη και πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο της Παρθένου στην 7ο 48’ στον 1ο δεκανό και στο 12ο οίκο για τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Άλαν Λίο υποδηλώνει μεγάλη συμφορά και το θάνατο ενός κυβερνήτη. Σε αυτή την περίπτωση είδαμε να προκαλείται ο μεταφορικός θάνατος των κυβερνώντων της Ανατολικής Γερμανίας, μετά από την πτώση του Τείχους.
Το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιήθηκε στο 12ο οίκο για τη Γερμανία και ο Ήλιος κυβερνούσε το 12ο οίκο και Σελήνη τη να κυβερνά τον 11ο δηλώνει ότι θα άνοιγε ένας κύκλος πολλών μυστικών κινήσεων και έντονου παρασκηνίου, ο οποίος θα αφορούσε τον κοινοβουλευτικό σχεδιασμό.
Παρατηρούμε ότι η Νέα Σελήνη ( Ήλιος, Σελήνη) σχηματίζει όψεις τριγώνου με τους Ουρανό στον Αιγόκερω στην 1ο 21’R ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω σε θέση κυβέρνησης στην 7ο 24’ R σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στην 9ο 43’R (πολυαστρία στον Αιγόκερω) στον 4ο οίκο και εξάγωνο με το Δία στον Καρκίνο στην 5ο 44’ στο 10ο οίκο, όπου ο Δίας σχηματίζει όψεις αντίθεσης με την πολυαστρία στον Αιγόκερω.
Ουσιαστικά δημιουργείται ο σχηματισμός της σφήνας, με πλανήτη κορυφής τον Ήλιο στην Παρθένο. Ο Σχηματισμός της σφήνας, όπως προαναφέραμε, είναι ένας σχηματισμός ο οποίος δείχνει αν θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν.
Ο Ήλιος είναι περιπλανώμενος, δηλαδή δεν έχει ουσιώδεις τιμές, βρίσκεται σε δύσκολο οίκο, το 12ο και τα σημαντικότερα μεσοδιαστήματα του (direct και τα κοντινότερα ακριβείας) είναι δύσκολα και μιλούν για απώλεια, εξασθένηση και εξαπάτηση . καταλαβαίνουμε ότι, πρακτικά δε θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις βοήθειες τις οποίες του προσέφεραν οι όψεις τριγώνου και εξάγωνου, τις οποίες σχημάτιζε με την πολυαστρία στον Αιγόκερω και με το Δία στον Καρκίνο.
Οπότε τα προβλήματα τα οποία προέκυπταν από τις οι όψεις αντίθεσης που σχημάτιζε ο Δίας από το 10ο οίκο με την πολυαστρία στον 4ο δε θα μπορούσαν να επιλυθούν. Ως αποτέλεσμα θα είχε οι πολιτικές οι οποίες ακολουθούσαν οι κυβερνώντες να δυναμιτίσουν και να μεγενθύνουν ολοένα και περισσότερο τα προβλήματα τα οποία υπήρχαν μέσα στη χώρα, οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα και στην αναταραχή. Στοιχεία τα οποία εν τέλει θα αποδυνάμωναν και τους ίδιους.
Επίσης, η Νέα Σελήνη στην 7ο 48’ της Παρθένου στο 12ο οίκο σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στο Σκορπιό στη 12ο 47’, στον 3ο οίκο. Ουσιαστικά υποδηλώνει την ευκαιρία την οποία θα είχαν τόσο ισχυρά άτομα, όσο και ο λαός να αναμορφώσουν τις σχέσεις τους με τις γειτονικές χώρες.
Στοιχείο το οποίο επαληθεύτηκε πλήρως. Μετά την πτώση του Τείχους μπόρεσαν να ξανασμίξουν οικογένειες, οι οποίες λόγω του Τείχους και των απαγορευτικών νόμων είχαν χωριστεί. Επίσης ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ της νέας ηγεσίας της Ανατολικής Γερμανίας και της Δυτικής, ούτως ώστε τα δύο γειτονικά – αδελφά κράτη να μπορέσουν να επανενωθούν.
Ο ASc της έκλειψης (Νέας Σελήνης) για τη Γερμανία βρισκόταν στην 22ο 17’ της Παρθένου και σχημάτιζε σύνοδο με τον Άρη στην Παρθένο στη 17ο 33’ στον 1ο οίκο, όπου ο Άρης κυβερνά τον 8ο οίκο και παραδοσιακά κυβέρνα και τον 3ο οίκο. Είναι μία σύνοδος, η οποία προμήνυε τις συγκρούσεις τις οποίες θα είχε η Ανατολική Γερμανία με τα γειτονικά κράτη, αλλά και τις πιέσεις που θα της ασκούσαν για ζητήματα τα οποία θα αφορούσαν κοντινά ταξίδια και διαδρομές.
Όντως, το Τείχος έπεσε με αφορμή τον ταξιδιωτικό νόμο, ο οποίος ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Τόσο οι Ανατολικογερμανοί, όσο και οι προσφυγές της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι ήθελαν να περάσουν στη Δυτική Γερμανία, προσέκρουαν κυριολεκτικά και μεταφορικά στο Τείχος του Βερολίνου.
Ο κυβερνήτης του ASc είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στο Ζυγό στην 4ο 53’ στον 1ο οίκο και σχηματίζει όψη τετραγώνου με το Δία στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην 5ο 44’ στο 10ο οίκο και τετράγωνα με τους, Ουρανό στην 1ο 21’R σε σύνοδο με τον Κρόνο στην 7ο 24’ R σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στην 9ο 43’R (πολυαστρία στον Αιγόκερω) στον 4ο οίκο, όπου ο Δίας σχηματίζει όψεις αντίθεσης με την πολυαστρία στον Αιγόκερω.
Πρακτικά δημιουργείται ένα ταυ τετράγωνο στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, με πλανήτη κορυφής τον Ερμή. Παρατηρούμε ότι και σ’ αυτό το σχηματισμό, όπως και στον προηγούμενο της σφήνας, «εμπλέκεται» η αντίθεση μεταξύ του Δία στον Καρκίνο και της πολυαστρίας στον Αιγόκερω, όπου ταυτόχρονα η πολυαστρία βρίσκεται και σε αντιπαραλληλία με το Δία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δυναμική και το νόημα της όψης, παρέχοντάς της εξέχουσα θέση μέσα στον χάρτη.
Το Ταυ τετράγωνο έρχεται και αυτό με τη σειρά του να τονίσει και να προσθέσει ότι, κάποια στιγμή η κατάσταση η οποία θα ξεσπούσε μέσα στη χώρα θα ήταν έκρυθμη. Στοιχεία όπως ο παρορμητισμός της στιγμής, η βιασύνη και η απερισκεψία, τα οποία θα επιδείκνυαν οι κυβερνώντες σε μία κρίσιμη στιγμή, σε συνδυασμό με τον τρόπο με τον οποίο είχαν ασκήσει την εξουσία όλο τον προηγούμενο καιρό, θα έκαναν την κατάσταση μη διαχειρίσιμη, δημιουργώντας σύγχυση και αναβρασμό.
Στο 2ο οίκο της Γερμανίας βρίσκεται η Αφροδίτη στο Ζυγό σε θέση κυβέρνησης στη 15ο 35’ και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στην 9ο 43’R στον 4ο οίκο. Είναι ένα τετράγωνο, το οποίο υποδηλώνει την οικονομική εξασθένηση και απώλεια στα έσοδα του κράτους.
Τέλος, στον 3ο οίκο της Γερμανίας βρίσκεται ο Πλούτωνας στο Σκορπιό σε θέση κυβέρνησης στη 12ο 47’ και σχηματίζει όψη εξαγώνου με τον Άρη στην Παρθένο στη 17ο 33’ στο 12ο οίκο. Είναι μία όψη, η οποία δείχνει το βουβό αναβρασμό ο οποίος υπήρχε, λόγω αυστηρής απαγόρευσης των μετακινήσεων. Ταυτόχρονα όμως προμηνύει ότι θα υπήρχε μία ευκαιρία, η οποία θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση, μέσω της υπερπροσπάθειας, του σθένους και της αποφασιστικότητας.
Ανάλυση Μεσοδιαστημάτων με βάση το κοσμοβιολόγο Ebertin :
Ήλιος = Δία/Πλούτωνα : δημιουργική προσπάθεια που μεγαλώνει με επιτυχία.
Ήλιος = Δίας /Ποσειδώνας : Η πράξη της εξαπάτησης, ή να εξαπατηθεί από άλλους.
Ήλιος = Σελήνη /Κρόνος : Χωρισμός, πάθη, ταλαιπωρίες, βάσανα.
Ήλιος = Ουρανός /Πλούτωνας : Υπερβολική νευρική ένταση, ξέσπασμα. Μία καταστροφή.
Ήλιος = Σελήνη /Ποσειδώνας : Ψευδαισθήσεις, πλάνη και αυταπάτες.
Σελήνη = Δία/Πλούτωνα : Η δύναμη να επηρεάζει τους άλλους.
Σελήνη = Δίας /Ποσειδώνας : Ασθένεια, σπατάλη.
Σελήνη = Ήλιος /Κρόνος : Αναστολές και προβλήματα στην έκφραση. Δυσάρεστα νέα. Η σκέψη του χωρισμού.
Σελήνη = Ουρανός /Πλούτωνας : Επαναφέροντας αλλαγές με τη χρήση βίας.
Σελήνη = Ήλιος /Ποσειδώνας : Απογοήτευση διαμέσου του συζύγου, ή της συζύγου.
Βόρειος Δεσμός = Αφροδίτη/Δία : Το να είναι κανείς ευτυχισμένος με τους άλλους.
Βόρειος Δεσμός = Ουρανός/MC : Ένταση στην ομαδική ζωή. Ταραχές, αναστάτωση.
Βόρειος Δεσμός = Ερμής/ Άρης : Ξαφνικές δυσάρεστες καταστάσεις στο περιβάλλον κάποιου.
Συνδυαστικός χάρτης μεταξύ της Ίδρυσης της Γερμανίας και της προγενέθλιας έκλειψης της πτώσης του Τείχους
Αρχικά παρατηρούμε ότι, η έκλειψη Νέας Σελήνης στην Παρθένο στην 7ο 48’ διελαύνει στον 11ο οίκο της Γερμανίας και σχηματίζει τρίγωνα με τη γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο σε θέση έξαρσης στην 5ο 06’ στον 8ο οίκο και με το γενέθλιο Ήλιο στον Αιγόκερω στη 10ο 08’ στον 4ο οίκο. Είναι όψεις τριγώνου, οι οποίες δείχνουν ότι θα άνοιγε ένας νέος κύκλος νομοθετικών ρυθμίσεων, ο οποίος με τη σειρά του θα ήταν πολύ ευνοϊκός για το λαό της χώρας.
Στη συνέχεια βλέπουμε τον διελαύνοντα Ερμή στο Ζυγό στην 4ο 53’ στον 1ο οίκο να βρίσκεται σε σύνοδο με το γενέθλιο ASc της Γερμανίας στο Ζυγό στην 7ο 04’ και με το γενέθλιο Άρη στο Ζυγό στη 0ο 26’ στον 1ο οίκο.
Είναι σύνοδοι οι οποίες καταδεικνύουν τις πολλές συζητήσεις οι οποίες θα γίνονταν και θα οδηγούσαν σε διαφωνίες και αντεγκλήσεις.
Επίσης, στον 1ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει η Αφροδίτη στο Ζυγό σε θέση κυβέρνησης στη 15ο 35’ και σχηματίζει όψεις τετραγώνου με τους γενέθλιους Ήλιο στον Αιγόκερω στη 10ο 08’ και Αφροδίτη στον Αιγόκερω στη 15ο 48’ στον 4ο οίκο, όπου τα τετράγωνα της διελαύνουσας Αφροδίτης με τη γενέθλια είναι ιδιομοιρίας. Επίσης σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Ποσειδώνα στον Κριό στη 19ο 01’ στον 7ο οίκο και όψη χιαστί με το γενέθλιο Πλούτωνα στο Ζυγό στη 17ο 07’R ανάδρομο, στον 8ο οίκο.
Είναι όψεις οι οποίες δείχνουν τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό που θα υπήρχαν στη χώρα εξαιτίας των οικονομικών απωλειών, της διαφθοράς και των λανθασμένων συνεργασιών με συμμάχους. Δεδομένα τα οποία θα προκαλούσαν απογοήτευση και αδιέξοδες καταστάσεις.
Στον 2ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει ο Πλούτωνας στο Σκορπιό σε θέση κυβέρνησης στη 12ο 47’ και σχηματίζει όψεις αντίθεσης με τους γενέθλιους, Σελήνη στον Ταύρο σε θέση έξαρσης στην 5ο 06’ και γενέθλιο Πλούτωνα στον Ταύρο στη 17ο 07’R ανάδρομο στον 8ο οίκο.
Είναι όψεις αντίθεσης, οι οποίες προμηνύουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα προκαλούσαν βίαιη οικονομική αναπροσαρμογή. Μια αναπροσαρμογή, εξαιτίας της οποίας θα ασκούνταν σφοδρές πιέσεις στο λαό, οδηγώντας τον σε συναισθηματική έκρηξη.
Στον 3ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει ο Ουρανός στον Αιγόκερω στην 1ο 22’R (ανάδρομος) και σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Κρόνο στον Αιγόκερω στην 1ο 59’R (ανάδρομο) στον 3ο οίκο.
Είναι μία σύνοδος η οποία καταδεικνύει ότι, κάποια στιγμή θα υπήρχαν έντονες πιέσεις εξαιτίας των μετακινήσεων, οι οποίες θα προκαλούσαν μεγάλες αλλαγές. Τονίζει τη σύγκρουση η οποία θα δημιουργούνταν μεταξύ του παλιού και του νέου, μεταξύ της ελευθερίας και του περιορισμού.
Στον 4ο οίκο της Γερμανίας διελαύνουν ο Κρόνος στον Αιγόκερω στην 7ο 24R (ανάδρομος) σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στην 9ο 43R (ανάδρομος) και σχηματίζουν σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο στην 10ο 08 και ανοιχτές συνόδους με τη γενέθλια Αφροδίτη στον Αιγόκερω στην 15ο 48 στον 4ο οίκο.
Είναι σύνοδοι οι οποίες δηλώνουν ότι, η Ανατολική Γερμανία (εισερχόταν σε μία περίοδο πιέσεων, περιορισμών, απογοητεύσεων και οικονομικών απωλειών. Στοιχεία τα οποία θα αποδυνάμωναν και θα εξασθενούσαν τα πρόσωπα εξουσίας, κάνοντας τα ανίκανα και αδύναμα να διαχειριστούν τις -ομολογουμένως- δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες θα διαδραματίζονταν.
Στον 9ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει το MC της έκλειψης στη 19ο 49’ των Διδύμων, το οποίο σχηματίζει σύνοδο με το γενέθλιο Δία στους Διδύμους σε θέση αδυναμίας, στη 18ο 59’R (ανάδρομος).
Είναι μίας σύνοδος η οποία δείχνει ότι, η Γερμανία θα μπορούσε να επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητες με μακρινές χώρες του εξωτερικού και να επιτύχει τους στόχους της. Επίσης υποδηλώνει ότι κάποια στιγμή θα προέκυπτε ένα νομικό ζήτημα, το οποίο θα είχε θετικά αποτελέσματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η σύνοδος ήταν ένας δείκτης που προμήνυε την επανένωση της Γερμανίας (η επανένωση, πέραν όλων των άλλων, ήταν και νομικό ζήτημα).
Στο 10ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει ο Δίας στον Καρκίνο σε θέση έξαρσης στην 5ο 44’ και σχηματίζει συνόδους με το γενέθλιο MC στον Καρκίνο στην 9ο 20’ και με το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό στην 9ο 59’S (στάσιμο) στο 10ο οίκο. Επίσης σχηματίζει όψεις αντίθεσης με το γενέθλιο Ήλιο στον Αιγόκερω, στη 10ο 08 και τον γενέθλιο Νότιο Δεσμό στην 9ο 59΄S στον 4ο οίκο.
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι απεικονίζει 3 πράγματα: α) τη δυνατότητα την οποία θα είχε η Γερμανία να επιτύχει τους στόχους της, υποσκελίζοντας τα όποια εμπόδια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποια σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας. β) Αυτή η επιτυχία της θα λειτουργούσε πολύ βοηθητικά για την ανάπτυξη και την εξέλιξη μεγάλης μερίδας ανθρώπων. γ) θα είχε πολλές προοπτικές, ώστε να ενισχύσει το κύρος της στο διεθνές στερέωμα.
Στο 12ο οίκο της Γερμανίας διελαύνει ο Άρης στην Παρθένο στη 17ο 33’ και σχηματίζει τρίγωνο ιδιομοιρίας με το γενέθλιο Πλούτωνα στην Παρθένο στη 17ο 07’R (ανάδρομο) στον 8ο οίκο. Είναι ένα τρίγωνο το οποίο δείχνει ότι θα υπήρχαν πολλές παρασκηνιακές κινήσεις από άτομα τα οποία λειτουργούσαν υπόγεια, προκειμένου να μεθοδεύσουν τα σχέδια τους.
Επίσης, στο 12ο οίκο διελαύνει ο ASc της προγενέθλιας έκλειψης του γεγονότος στην Παρθένο στην 22ο 17’ και σχηματίζει εξάγωνο με το γενέθλιο Ουρανό στον Καρκίνο στην 25ο 09’R (ανάδρομο) στο 10ο οίκο. Είναι ένα εξάγωνο το οποίο δείχνει ότι ήταν μία εποχή έντονου παρασκηνίου, το οποίο κάποια στιγμή θα αποκαλύπτονταν και θα προκαλούσε τεκτονικές αλλαγές στην τάξη των κυβερνώντων.
Ανάλυση σημαντικότερων μεσοδιαστημάτων σύμφωνα με τον κοσμοβιολόγο Ebertin :
Α) Ουρανός/Ποσειδώνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας στην 7ο:05’των Διδύμων κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ήλιου στην Παρθένο στην 7ο:48’, με τετράγωνο. Δηλώνει απώλεια της συνείδησης. Παθητικότητα.
Β) Ουρανός/Ποσειδώνας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας στην 7ο:05’των Διδύμων κι ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση της Σελήνης στην Παρθένο στην 7ο:48’, με τετράγωνο. Δηλώνει ένα ξέσπασμα αδυναμίας.
Γ) Ήλιος/MC: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας στην 9ο:44’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στην 9ο:43’, με τετράγωνο. Δηλώνει σύγχυση, μπέρδεμα και έλλειψη διαύγειας. Σκοτεινές υποθέσεις.
Δ) Ήλιος/Βόρειος Δεσμός: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας στη 10ο:04’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στην 9ο:43’, με τετράγωνο. Δηλώνει δυσαρέσκεια από μία ομάδα ανθρώπων ή ένωσης.
Ε) Ερμής/ Δίας: βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας στην 9ο:13’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Αιγόκερω στην 9ο:43’, με τετράγωνο. Δηλώνει ένα άτομο πετυχημένο στην απάτη και την κερδοσκοπία.
ΣΤ) Ερμής/ Κρόνος : βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της Γερμανίας στη 15ο:43’ του Κριού κι ενεργοποιήθηκε απ’ τη διέλευση της Αφροδίτης στο Ζυγό στη 15ο:35’, με τετράγωνο. Δηλώνει το τέλος μιας σχέσης.
Στη Γερμανία, η επανένωση του κράτους γιορτάζεται στις 3 Οκτωβρίου. Οξύμωρο; Όχι και τόσο, αν αναλογιστούμε ότι στις 9-11-1923 έχουμε το «πραξικόπημα της μπυραρίας» από το Χίτλερ και την ομάδα του, όπως και 15 χρόνια αργότερα, στις 9-11-1938 καταγράφεται ιστορικά η «νύχτα των κρυστάλλων» με εκατόμβες σφαγιασθέντων Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς. Φαίνεται ότι η 9η Νοεμβρίου, για τους Γερμανούς, είναι μία ιδιαίτερα ενεργειακά φορτισμένη ημέρα.
Ποια όμως ήταν η ενεργειακή φόρτιση της ημέρας εκείνης; Ο Τιερί Νουάρ ήταν ένας καλλιτέχνης, ο οποίος έφτιαχνε γκράφιτι στο Τείχος του Βερολίνου. Ευρισκόμενος εκείνη τη μέρα στο Βερολίνο περιγράφει: «Είδα χιλιάδες ανθρώπους και στις δύο πλευρές του τοίχου να κλαίνε και να γελούν ταυτόχρονα. Έπειτα οι πόρτες άνοιξαν και χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν για πρώτη φορά στη δύση. Ήταν μία από τις πιο συναισθηματικές μέρες της ζωής μου»….
Από την Άννα Αλεξανδρινού
annaskla@yahoo.com